19. kolo
26.12.2009 18:30 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Wolverhampton Wanderers 2:0

Liverpool přemohl Wolves až v druhém poločase, kdy dvěma góly využil přesilovou hru. Ta trvala skoro celé druhé dějství, když se po druhé žluté musel klidit Ward. Vlci tak zůstávají v přímém spojení se sestupem.

Hned od úvodních chvil se snažil Liverpool ukázat, kdo bude na hřišti pánem, a za prvních deset minut si vypracoval mnoho zajímavých šancí. Aurélio z přímého kopu prověřil brankáře střelou přes zeď, Johnsonův střílený centr skončil vedle tyče, Gerrardův přízemní pokus z dvaceti metrů nechal opět vyniknout brankáře a i Torresovu bombu zblízka dokázal Hahnemann vytěsnit mimo svou svatyni.

Počátečního zaspání tak Reds využít nedokázali a naopak si museli ve 22. minutě oddychnout, když se po přihrávce Jarvise obtočil kolem Caraghera Ebanks-Blake a v pádu vystřelil. Reina byl na zemi včas a míč uklidnil ve svých rukavicích. Hned v další minutě zkoušel z přímého kopu těsně za vápnem stříleným centrem překvapit Milijaš, znovu se však vyznamenal domácí brankář.

A Vlci se osmělovali i nadále, po vtipné přihrávce Doylea přes hlavu se k další střele dostal Milijaš, levačka ho ovšem znovu zklamala. Liverpool se ozval až šest minut před koncem, když se do dobré střelecké pozice dostal Lucas, nicméně k přesnému zásahu by potřeboval, aby branka byla alespoň dvakrát vyšší. Když sám před brankářem neuspěl ani Johnson, šlo se do šaten za nerozhodného stavu.

Ve druhé půli dal o sobě znovu vědět zpoza vápna Gerrard, který chytře pálil z úkrytu tří hráčů, přesto na skvělého Hahnemanna nevyzrál. To obránce Ward málem vyzrál na sudího Andre Marrinera, který ukázal za Wardovo faul před vápnem žlutou kartu Berrovi. Po konzultaci s pomezním se však opravil a Warda druhou žlutou poslal do sprch.

A využití početní výhody na sebe nenechalo dlouho čekat. Insua sice nacentroval na trojici obránců, nejvíce síly a dravosti však ukázal Gerarrd, který z plného běhu vyskočil a hlavičkou nedal brankáři šanci. Neštěstí Vlků pokračovalo ještě ve stejné desetiminutovce. Přetažený centr se dostal k absolutně volnému Benayounovi, který si zasekl balon a jeho střela tečovaná Henrym pokořila jak Hahnemanna, tak obránce stojícího na brankové čáry.

Vše tak bylo rozhodnuto a zbylých dvacet minut byly pouhou povinností. Na poslední chvíle tak na hřiště nastoupil například španělský talentovaný útočník Pacheco nebo nadějný záložník Jay Spearing. Wolves si za celý druhý poločas nevypracoval ani náznak šance.

Autor: Josef Gvoždiak / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3 a je to

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 YNWA

Reagovat
scholes18

-2H 1

Reagovat
papos182

Tak jestli toto Liverpool nevyhraje, tak uz nevim co...

Reagovat
smazaný uživatel

Uaaaaaa lets go rets 5-0 voroniiiiiiin, defoe, gerrard, come onnnnnnn, proud of south west england, liverpool, lets go beatles, no more wolfes, now is time suckessful season start!!!!

Reagovat
aurelio

?

Reagovat
papos182

Reagovat
smazaný uživatel

Defoe ? :D:D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele