30. kolo
15.03.2010 21:00 CET
4 : 1
(3:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Portsmouth FC 4:1

Liverpool splnil povinnost, porazil poslední Portsmouth a připsal si důležité tři body do ligové tabulky, ve které se svádí velký boj o čtvrté místo. Zápas na Anfield Road rozhodla šestiminutovka v první půli, v níž Reds dali tři góly a rozhodli o vítězi.

Domácí předvedli bezpochyby jedno z nejlepších představení dosavadní sezony plné zklamání. V záloze se po dlouhé době objevil Alberto Aquilani a na hru Liverpoolu měl blahodárný vliv, byl jedním z nejlepších mužů na hřišti. Figuroval hned u prvních dvou akcí domácích, na jejíchž koncích stál ale pokaždé Ashdown. Nejprve zastavil Gerrardovu střelu a tu Babelovu vyrazil nad břevno.

Pompey letos vyhráli v lize jen pětkrát, ale na vlastním stánku dokázali porazit právě Liverpool. Ve městě Beatles sice nezačali špatně, ale naděje na dobrý výsledek jim ve 26. minutě začal sbírat Fernando Torres. Španělský ostrostřelec využil zaváhání gólmana Ashdowna, jenž nastoupil teprve ke čtvrtému zápasu sezony. Vše začalo zpětnou přihrávkou Rochy, kterou následoval Gerrard a Ashdown zazmatkoval a napálil míč pouze do domácího kapitána, od kterého se kulatý nesmysl odrazil k Maxi Rodriguezovi, jenž ho okamžitě poslal k Torresovi a pro něj již nebylo problém přesně zakončit.

Gól tedy přišel ve 26. minutě, ale jen o šest minut později už lovil Ashdown míč ze sítě potřetí. Jen za dvě minuty po prvním gólu totiž obehrál bývalého hráče Reds Finnana Torres a připravil gólovou pozici pro Babela, jenž ji bezezbytku využil. A čtyři minuty nato byl Torres i u třetí branky, když zakombinoval s Gerrardem a připravil šanci pro Aquilani a ani on jí nepohrdl.

Liverpool měl celý zápas pod kontrolou a Pompey se jen stěží dostávali k Reinově brance. Španělského brankáře prověřil jen krátce po změně stran Michael Brown. V 77. minutě pak přidal druhý zásah Torres, kterého nedokázali zastavit ani Finnan s Rochou a španělský reprezentant přesnou ranou do rohu branky zvýšil už na 4:0. Alespoň čestnou branku Portsmouthu připravil pro Belhadje dvě minuty před koncem Piquionne.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (11)

Přidat komentář
Honda

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 (1:1)

Reagovat
vanGomm

HX.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

přeju to prosmunthu

Reagovat
Honda

zadny prosmunth neznam teda

Reagovat
smazaný uživatel

85. min zatim 4:0 paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Vida...nehraje Lucas a hned to jde...Snad náš nejlepší zápas v týhle sezoně...Takovýhle sestavy pořád Rafo...A doufám,že jsi naši hvězdu Lucase šetřil na Lille

Reagovat
smazaný uživatel

liverpool pekne jsem se dival a hrali asi nejlip za sezonu

Reagovat
Honda

Co je s Kuytem ? a nezrannil se znovu Glen ? když ho sřídal ?

Reagovat
smazaný uživatel

ho nechavali na evropskou ligu a glen neni zranenej jen nebyl pripravenej na celej zapas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele