34. kolo
11.04.2010 16:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool zase zaváhal a o Lize mistrů už může jen odvážně snít

Taky třetí zápas v řadě skončil nepopulární bezbrankovou remízou. Postarali se o ní dva semifinalisté Evropské ligy, Liverpool a Fulham. Drtivý dopad bude mít toto zaváhání zejména na Liverpool, který se takto vlastně připravil o účast v příštím ročníku Champions League. Fulham už se takovými nicotnostmi trápit nemusí - klidný střed tabulky má pod palcem, jeho prioritou je rozhodně Evropa.

Reds bylo úplně k ničemu, že po celý zápas měli míč na kopačkách téměř výhradně právě oni. O Fulhamu je moc dobře známo, že mu hraní na nulu nečiní příliš potíží, a s podobnou vizí nastoupil i k dnešnímu zápasu. Svou první a taky poslední pořádnou šanci si Cottagers vypracovali vlastně až v nastavení druhého poločasu, kdy nerozchytaného Reinu slušnou ranou konečně prověřil Duff. Jinak se ale můžeme věnovat jen a pouze výčtu příležitostí domácího celku. Jeho největší šanci prvního dějství datujeme už do páté minuty. Tehdy si porozuměl N’Gog s Gerrardem, takže prvně jmenovaný spoluhráčův dlouhý balon z voleje napálil jen těsně vedle. Další prvopoločasové pokusy už tak výrazné nebyly. Ani zdaleka. Aquilaniho nepřesná hlavička či Aggerův dalekonosný atentát na Bohovy artefakty mohou být rádi i jen za to, že je vůbec zmiňuji.

Druhá půle už byla na gólové příležitosti Liverpoolu o něco bohatší, přesto to ale stále žádná sláva nebyla. Na první šanci domácí příznivci museli čekat až do 62. minuty, ale hned to stálo za to. Skvělé uvolnění z pravé strany do středu hřiště přecházelo Babelově nadějné ráně, která nakonec za nepatrného přispění Schwarzera orazítkovala bližší tyč hostující svatyně. Další dvě možnosti Liverpoolu chopit se vedení už přišly jen ze vzduchu. Nejdříve si spolupráci z prvního dějství zopakovalo duo Gerrard-N’Gog, ale ani tentokrát francouzský forvard nemířil přesně. A když 14 minut před koncem Kyrgiakos trestuhodně přehlavičkoval branku po centru Kuyta, bylo zřejmé, že ani dnes Reds nevyhrají.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Mircu5

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Zase tam dá toho blbouna N´Goga, kde je sakra Torres když ho teď tak potřebujeme

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele