14. kolo
29.11.2009 14:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

V Goodison Parku zvítězil Liverpool

Liverpoolské derby skončilo v Goodison Parku lépe pro Liverpool, který Everton porazil 2:0. Velkým smolařem byl Joseph Yobo, který v úvodu poslal díky své teči soupeře do vedení a v závěru stál i u druhého gólu Dirka Kuyta-

Obě mužstva se topí v herní i výsledkové krizi a dnešní derby mělo být jakýmsi startujícím zápasem, který měl jeden či druhý tým nakopnout. Zápas začal lépe pro Liverpool, který se s notnou dávkou štěstí ujal po dvanácti minutách vedení. Respektive díky smůle Yoba, který v pokutovém území tečoval Mascheranovu střelu a poslal Howarda na druhou stranu. Everton se snažil vyrovnat, ale svůj tlak nedokázal přetavit v branku. Buď doplácel na vlastní neschopnost, anebo předváděl skvělé zákroky Pepé Reina. Ruská letní posila Toffees Dinijar Biljaletdinov mohla na vedoucí branku soupeře rychle zareagovat, jenže zblízka branku netrefila. Do šancí se dostal i osamocený hrot Jo a dokonce dal dvakrát gól, ale pokaždé mu nebyl správně uznán pro ofsajd.

Rozhodující moment zápasu přišel v 70. minutě. To měl další obrovskou šanci Everton, ale vynikající zákroky předvedl Reina. Španělský gólman nejprve zlikvidoval Cahillovu hlavičku a následně reflexně zareagoval na Fellainiho dorážku, který si již myslel, že snadno vyrovná. Everton se již totiž poté nezmohl na žádnou další šanci a výhru Liverpoolu tak deset minut před koncem korunoval Dirk Kuyt.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
minoLFC

Liverpool (Confirmed): Reina, Johnson, Carragher, Agger, Insua, Mascherano, Lucas, Kuyt, Aurelio, Gerrard, Ngog.

Subs: Cavalieri, Aquilani, Benayoun, Riera, El Zhar, Skrtel, Kyrgiakos.

Everton: Howard, Hibbert, Yobo, Distin, Baines, Pienaar, Heitinga, Fellaini, Cahill, Bilyaletdinov, Jo.

Subs: Nash, Saha, Gosling, Yakubu, Neill, COleman, Baxter

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda Liverpool YNWA

Reagovat
smazaný uživatel

Boze ja netusim ze co benitez vidi na tom Lucasovi ved aquilani o mnoho lepsi a aj keby bol zraneny aquilani tak nech tam nedava lucasa...lucas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele