9. kolo
17.10.2009 13:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Šest rohů, dva góly a vítězství Villans nad Chelsea 2:1

Chelsea ani brzký gól nepomohl k alespoň dočasnému navýšení náskoku na čele tabulky. Aston Ville pomohly skvěle zvládnuté standardky, z nich pramenící dvě branky a konečný stav 1:2 k prozatímnímu proniknutí do top5.

Chelsea, která se dnes mohla od svých pronásledovatelů odpoutat na vzdálenost pěti bodů, vrazila do nadcházející devadesátiminutovky skutečně cílevědomě. Už v 15. minutě se totiž Drogba zbavil Sidwella a z dálky senzačně nachytal na švestkách nepříliš pozorného Friedela tak, že rovnou otevřel skóre. Náskok nabuzených Londýňanů navíc brzy mohl navýšit Cole, po své individuální akci však pálil těsně nad břevno. Jakkoliv ovšem nešlo Blues odepsat ve hře směrem dopředu, bránění jim šlo daleko hůře. Celý zápas nepůsobili úplně jistě a takovou skutečnost pak ve 32. minutě podtrhl přesnou hlavičkou po rohu Richard Dunne.

Za vyrovnaného stavu útočili opět spíše domácí. Deco to na Friedela lišácky zkoušel s ranou do brankářova protipohybu, americký golman se ale stihl včas vrátit do ideálního postavení. Na veteránovi v brance Villans si potom perfektní zákrok vynutil i Drogba. V nastaveném rytmu modré střelnice se pokračovalo i po přestávce, akorát s tím rozdílem, že hned v 52. minutě znovu hlavou po rohovém kopu udeřil jiný obránce Collins. Chelsea tak najednou dokonce prohrávala, takže tlak bylo záhodno ještě vystupňovat.

A povedlo se. Z brilantních přihrávek svých spoluhráčů krátce po sobě těžili Deco a Malouda, vynikající příležitosti však oba zahodili stejným způsobem - střelou přímo do pozorného Friedela. Villans nadále hrozili vlastně jen ze standardek, kupříkladu Dunne po rohu mířil nepřesně, jinak se soustředili hlavně na hlídání svého pokutového území. Přesto se před nimi čas od času otevřel rovněž prostor pro dravý ofenzivní výlet, a to pak většinou Birminghamští nezaháleli. Jako třeba v 73. minutě, kdy Young na zadní tyči přesně našel kopačku Milnera, který ještě duchapřítomně sklepával na malé vápno pro Carewa, jemuž k pořádnému trefení balonu scházel pouhý krok.

Vše se v těchto chvílích točilo hlavně kolem domácích. Ti v jednom okamžiku zase parádně rozebrali obranu soupeře, takže k dokonalosti téhle akci scházela snad jen zdařilejší koncovka Anelky. Friedel si prostor mezi nohami s obtížemi pohlídal. Avšak postupem času jako by se pres Blues stával čím dál méně souvislým, Villa svůj hubený náskok i v poslední desetiminutovce strážila víceméně v klidu.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Villa hraje doma dobře a z chelsea neprohraje 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0 : 2 pro blues

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
vanGomm

X

Reagovat
smazaný uživatel

vidim to na remízu, kterou chelsea získá v 96. minutě

Reagovat
Lahvac-CZ

Ne, to sis spletl s Manchesterem

Reagovat
Deywid

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 - Agbonlahor, Anelka

Reagovat
Lahvac-CZ

0:1 nebo 1:1, ale spíše výhra Blues

Reagovat
Liquid

ach ty vyběhy Petře viď.....

Reagovat
mike.84

po prvním poločase: bosingwa,carvalho hruza. ten první dělá zbytečné chyby vzadu, druhý zavinil vyrování.. Anelka s drognou hrajou dobře..villa je dravější, chtělo by to nasadit cole místo maloudy.. Ashley cole ikdyž ho nemam rad si ten gol zasloužil za ten průnik fakt to lahodilo oku .. zasloužená remiza zatím. Čechino zase a zase nepřesvědčivý ve vypjatějších chvilích

Reagovat
smazaný uživatel

dneska si villa zasloužila vyhrát.. Chelsea neproměnila 3 tutovky v půlce druhého poločasu a to ji stálo body.

Reagovat
smazaný uživatel

to nam ten vikend krasne zacina

Reagovat
smazaný uživatel

tak petre velka hubo a mas to,kdyz te nepodpori obrana tak si k nicemu zato kecy tiy ti ted jdou ty ty ty!!!

Reagovat
smazaný uživatel

VILLANS !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to mam radost Villans vyborne !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele