20. kolo
28.12.2008 13:00 CET
1 : 5
(1:2)

Reportáž

Newcastle United - Liverpool FC 1:5

Naprosto suveréním způsobem vyhrál Liverpool na hřišti Newcastlu 5:1 a díky tomu přečká přelom roku na čele Premier League. Zato Straky mají o čem přemýšlet, po úplném kole se jejich náskok na sestupové příčky určitě zmenší, navíc bez skvělého brankáře Givena mohly inkasovat branek mnohem více.

Při úvodním oťukávání měl mírně navrch Liverpool, první střelu však zaznamenali domácí v 8. minutě, kdy z voleje pálil nad Coloccini. Dvě minuty nato přišla příležitost i na druhé straně, po závaru před brankou střílel z úhlu Kuyt, jenže Given vyrazil. Následující desetiminutovka se nesla ve znamení soubojů hráčů Reds právě s domácím brankářem. V 11. minutě nahrál Kuyt Gerrarda, který ale na vyběhnuvšího Givena nevyzrál. Stejný průběh měla i akce ze 14. minuty, irský brankář tentokrát musel proti tvrdé střele hostujícího kapitána vytáhnout povedenou robinsonádu.

O tři minuty později posadil Gerrard míč na hlavu Hyypiaho, jeho pokus ale opět zneškodnil vynikající Given. Ten ještě řešil ve 20. minutě dvě šance Lucase. Nejdříve na brankové čáře zastavil jeho dorážku a i proti povedené hlavičce si věděl rady. Poté se obrana Strak vzpamatovala a na několik minut zajistila Givenovi oddych, ve 31. minutě však již přišla první branka. Mascherano vysunul Benayouna, který nahrál do druhé vlny Gerrardovi a ten poslal míč nechytatelně do sítě - 0:1.

Tři minuty poté předvedli domácí první pořádnou akci, jenže Duff byl přitom v těsném ofsajdu. Ve 36. minutě však znovu zaútočil Liverpool, na Gerrardův roh si naskočil Hyypia a nekompromisní hlavičkou zavěsil - 0:2. Stejný hráč hlavičkoval chvíli nato ještě jednou, tentokrát ale zasáhl Given. V posledních minutách prvního poločasu se dostali do hry také domácí borci, Taylor nejprve hlavičkoval vedle, v první minutě nastavení ale zahrál Guthrie roh na přední tyč, kde nejvýše vyskočil Edgar a hlavičkou do protipohybu Reiny snížil - 1:2.

Snížení tak dalo domácím do druhé půle naději na zvrat, leč pět minut po obrátce vedli hosté opět o dvě branky. Po rohovém kopu se v závaru před sedícím Givenem nejlépe zorientoval Babel, který zblízka dostal míč do sítě - 1:3. Za Straky se snažil opět vykřesat plamínek naděje střídající Gérémi, v 59. minutě ale trefil z přímého kopu jen spojnici. V 66. minutě tak bylo definitivně rozhodnuto, Lucas potvrdil svůj vynikající výkon neméně dobrým pasem na Gerrarda a ten si tváří v tvář Givenovi věděl rady - 1:4.

V následujících minutách přenechali hosté aktivitu Newcastlu a ten se tak snažil alespoň o kosmetickou úpravu skóre. V 69. minutě vyzkoušel Reinu střelou z dálky Guthrie, o čtyři minuty později zase nadělal hostujícímu brankáři potíže přímý kop Gérémiho, gól však nepřišel. V 75. minutě již ano, bohužel pro domácí ale na druhé straně. N'Gog se po drobném kontaktu s Edgarem poroučel k zemi a následnou penaltu bez potíží proměnil Alonso - 1:5. V úplném závěru neuspěli se svými hlavičkami domácí Ameobi a na druhé straně Lucas, a tak se již na výhře Liverpoolu 5:1 nic nezměnilo.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1 Xabi Alonso

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že se nevrátí Reds zpátky k remízám taky 0:1 Gerrard

Reagovat
smazaný uživatel

Ať vyhraje Liverpool . Gólů ať daj kolik chtěj a kdo chce. Jen ne Keane !

Reagovat
smazaný uživatel

snad je newcastle sunda z trunu

Reagovat
smazaný uživatel

Straky si dájí dárek pod stromeček,formou Reds

Reagovat
smazaný uživatel

liverpool vyhraje pokut si chtějí udržet vedoucí příčku tak by měly vyhrát Gerrard

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle ale není ženský fotbal, pokud vím....nebo ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Nádhera :-)

Reagovat
Lorcan

Reagovat
smazaný uživatel

2 goly Gerrard jeden Hyypia,Babel a Alonso vyborna prace hoši!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

liverpoll je na hovno

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu inteligentní příspěvek, jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

Taky nemám rád tu španělskou kolonii.

Reagovat
smazaný uživatel

liverpool je proste viborni klub jasne ze vihral 1:5

Reagovat
smazaný uživatel

To si děláš prdel. Já už fandím LFC 11 let, ale blbce ve fandění podporovat nebudu.

Reagovat
Honda

Tady vyhrali ale se stoke to bude ohodne tezsi rekl bych ze budou hrat 10 hracu bude branit kolem sestnactky a hrat na brejky takze tezkee...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele