4. kolo
13.09.2008 18:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Manchester City - Chelsea FC 1:3

Londýnská Chelsea si odvezla všechny tři body z City of Manchester Stadium a stále tak kraluje Premier League. Robinho neprožil debut zrovna podle svých představ. Sice vstřelil úvodní branku, ale poté jeho tým inkasoval tři.

V úvodních minutách zápasu představoval každý dotek Robinha s míčem bouřlivou reakci v domácím publiku. Když pak po třinácti minutách vstřelila brazilská megastar z přímého kopu branku, ochozy doslova explodovaly. Nicméně radost domácích netrvala dlouho. O tři minuty později našel Frank Lampard svým rohovým kopem volného Ricarda Carvalha a Portugalec srovnal stav utkání na 1:1. Díky dvěma rychlým gólům se udalo velké tempo hry, což bylo pro oko diváka velmi přívětivé. Nicolas Anelka se dostal do několika šancí, ovšem nenašel recept na domácí obranu.

Zhruba v polovině první půle se díky přesnému pasu od Deca, dostal za obranu Citizens, ale svou střelu namířil nad břevno Hartovy branky. Na druhé straně se pokoušel prorazit obranu Chelsea Shaun Wright-Phillips, který dlouho působil v dresu Blues. Ovšem nebezpečnější byl za pár chvil jeho kolega Stephen Ireland, jenž po načechrané Joově přihrávce pouze přestřelil svatyni Čecha. Nicméně hosté začali pomalu mít navrch. Joe Cole poslal krásný centr do pokutového území. Na ten si naskočil Florent Malouda a povedenou hlavičkou orazítkoval břevno domácí branky. Krátce před přestávkou byl ve velmi dobré pozici ještě Ashley Cole, ale svou střelu umístil nad branku.

Po změně stran pokračovali hosté ve velkém tempu a již brzy se dočkali druhé branky. Brance předcházela krásná narážečka Franka Lamparda s Florentem Maloudou. Poté se anglický středopolař vřítil do pokutového území a tvrdě propálil Harta. Domácí inkasovaná branka značně probudila a byla na nich vidět velká touha po vyrovnání. Wright-Phillips lehkým posunutím vytvořil skvělou pozici pro Irelanda, který však zaváhal a nechal vyniknout Ricarda Carvalha v dobrém obraném zákroku. Hughesovi svěřenci mohli této promrhané šance o to více litovat, když hosté o pár chvil později přidali třetí branku. Joe Cole vystrčil nádhernou kolmicí Anelku, který tentokráte splnil svou roli a bez problémů zavěsil.

Hosté ještě závěr zdramatizovali, když nabídli Citizens šanci v podobě oslabení sebe sama. Deco ztratil lacině míč, jehož se zmocnil Jo. Brazilec si to namířil přímo k brance, ale John Terry jej zastavil faulem, za nějž velmi přísně uviděl červenou kartu a musel do sprch. Ovšem Chelsea prokázala svou morální sílu, náskok si udržela a postavila se tak na čelo Premier league vedle Liverpoolu.

Autor: Pavel Bartl / goal.com

Komentáře (39)

Přidat komentář
smazaný uživatel

JASNA JEDNICKA, sejk si koupi rozhodci a hrace chelsea a pak bych se teda ani nedivil kdyby chelsea dohravala ve trech hracich a dala si dva vlastence

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsi měl pravdu... Ten rozhodčí byl proti nám

Reagovat
smazaný uživatel

No nejvíc ale byli proti nám ve finále LM minulej rok...

Reagovat
smazaný uživatel

Ve třech hráčích to nejde. Věřím city že by se robinho trefil tip : 1 :0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

šlágr kola, očekávám remiz, ale samozřejmě bych si přál výhru citizens! tam můžou být všechny tři možnosti, hlavně, aby hráči city ustáli ten mediální kolotoč!

Reagovat
smazaný uživatel

Pouze remíza? I kdyby sme nekoupili robinha očekával bych že chelsea prostě přejedem!!!! což se taky stane

Reagovat
Devil

V souboji dvou zbohatliku doufam,ze Cukotka strati alespon 2 body!

Bohuzel,moc tomu neverim a myslim si,ze City dostane na frak a jejich euforie rychle splaskne!Tip :0:2 nebo tipicky 0:1!

Reagovat
smazaný uživatel

10-0

Reagovat
smazaný uživatel

ssc neapol, víš, že nebude hrát petrov? jasně že chci výhru a ty šulíny z londýna přeject parním válcem, ale bude to těžké. naposled sme nad nima vyhráli v roce 2004! určitě to bude nejsledovanější zápas kola a zastíní i match mezi fcl - man.utd.! čtu tady ty úvahy, ten náš šejk nenechá spát i jiný fans!

Reagovat
smazaný uživatel

Já vim že proti první čtyřce sme hráli vždycky hrozně i když sme sem tam i vyhráli byl to většinou obranej nekoukatelnej fotbal s jednou nebo dvěma střelama na bránu ale prostě sem tentotrák optimista. Taky tě pobavali ty kecy že za prachy si historii nekoupíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol ty si sa tam zaregistroval na Neoficialni stranky City ???

Reagovat
smazaný uživatel

Ja sem chtěl ale ten správce to asi už zabalil Poslední zpráva z 5 června Tak sem to dneska zkusil znova tak uvidím

Reagovat
smazaný uživatel

0-2(Anelka,Lampard)

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to vyrovnanej zapas ve kterym ale budem nakonec stastnejsi my - 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim ze Chelsea vi jak na city. To muzete videt v poslednich dvou zapasech minule sezony (6:0 a 2:0). Myslím že tentokrát se nic nezmění, a naopak sinější Chelsea se nenechá od City okrást o bodíky. tip: 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně Chelsea takhle se na ně musí škoda toho neoprávněného vyloučení Terryho

Reagovat
smazaný uživatel

může mi pls někdo postat co se stalo? zápas sem bohužel neviděl

Reagovat
smazaný uživatel

*popsat

Reagovat
smazaný uživatel

Krásně, Robinho Škoda, Občané měli vyhrát...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Robinho byl nejvíce vidět,protože nejvíce kazil Ty jeho nádherné kličky vždy skončili na druhém hráči,popřípadě je dělal v nejvhodnější dobu - obránce 20 metrů od něj a on

začal mást Vrcholem bylo,když pokazil několik přihrávek a zpomalil hru.

Větším přínosem byl příchod SWP,ten se vytáhl. Sice taky vždy skončil podobně jako Robinho,ale jeho kličky byli o poznání účinnější.

Rozhodčí si občas pletl píštalku s respirátorem,pískal každou blbost. Když Kompany nebo kdo shodil Anelku v pokutovém území a on nechal pokračovat hru,říkal jsem si,že větší blbost udělat nemůže. Mýlil jsem se - pokud měl Terry dostat červenou,tak Vidič měl odejít s doživotním zákazem fotbalu.

Co se týká výkonů týmů,tak ani jeden tým soupeře vyloženě nepřehrával - rozhodly individuální kvality.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím, že Terryho červená byla udělena za zákrok na žlutou... Přesto pochybuji, že by mohlo vyjít případné odvolání, protože zabránil jít hráči samotnému na brankaře a zabránil vyslovené gólovce, byt to neudělal žádným brutálním faulem, ale připravil Joa o dost možná o rozhodující brejk.

Reagovat
smazaný uživatel

Nicméně ten faul na Anelku byl mnohem horší a ještě k tomu ve vápně...

Reagovat
smazaný uživatel

Odvolání samozřejmě nevyjde... Svaz si za svými rozhodčími stát bude. Ale za ním byl ještě Carvalho,který by ho křižoval. Nic nenaděláme,můžeme jen doufat,že tenhle traged už nebude pískat naše zápasy...

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, stál tam ještě Carvalho, ale nepohyboval se vysloveně v cestě Joa, který měl navíc mnohem větší rychlost, tudíž by mu Portugalec s velkou pravděpodobností nestačil... Jinak naštěstí nějaká naděje tady vždycky je, ale upřímně tomu nevěřím...

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak... Naděje nějaká je,ale malá... Snad nebude alespon nějak přísný trest...

Reagovat
smazaný uživatel

Talkersi pěkně si to popsal naprosto s tebou souhlasim

Reagovat
smazaný uživatel

S tym Robinhom s tebou totalne suhlasim

Reagovat
smazaný uživatel

no takžedíval jsme sena celý zápas akorát ten první gol kdyby se líp dohodla obrana blues jinak goly supr ael výkon rozhodčího byl strašný a terryho karta byla taky zbytečná maximálně mu mohl dát žlutou

Reagovat
smazaný uživatel

jinak arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

vyborneee!!!cakal som remizu ale chelsea ukazala svoju kvalitu!!!!!!!chelsea is the best!!!

Reagovat
smazaný uživatel

BLUE IS THE COLOR FOOTBALL IS THE GAME......CHELSEA

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem fanoušek Chelsea, a už mám dost těch trapných narážek MU fans, jako čukotka nebo zase 1:0 výhra. Podívejte se na tabulku a kdo dal v PL nejvíc gólů. Pokud bych se měl výjadřit k rozhočím, tak když jsem viděl včera zákrok Vidiče na Keana a zákrok Terryho na Joa..............

Reagovat
smazaný uživatel

skvělěj zapas vyborně CHELSEA akorat skoda že ten kreten vyloučil JT!!! ale super jsme 1.!!! souhlasim s tim jak tam pisete o rozhodčích že nejhorši to bylo ve filane LM 2007-08!!!!!takovej čurak slovenskej!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Byl jsem se na tomhle zápase podívat a byla to nádhera. Plný stadion (přes 47 000 diváků), skvělá atmosféra a 4 góly. Co více si může fanoušek fotbalu přát . Kdyby chtěl někdo fotečky, tak ať napíše. E-mail: jiri.vojkovsky@seznam.cz

Reagovat
smazaný uživatel

dostali jsme lekci, hned vylítnout mezi BIG-4 jen tak nepůjde. musí se na tom ňákej čas zapracovat. nákupy velkej hvězd to hned tak nevyřeší, chce to taky koncepčnost atd... jinak aspoň mě se zápas líbil i když vyhrála chelsea. ostatní mančafty vyjma BIG-4 by v sobotu dostali od nás nařezáno! tak to holt ve čt odnesou kypřané a v neděli pompey!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nějak to asi bude-jenom si zapoměl ve čtvrtek na rumuny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele