18. kolo
22.12.2008 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Everton se snažil, ale oslabená Chelsea remízu uhájila

Jakoby se aktéři zápasu na Goodison Parku již těšili na dárky a oni sami je ne a ne chtít nadělit. Přesně tak to vypadalo v Liverpoolu, kde Everton hostil Chelsea. Více jsme se mohli těšit ze hry domácího celku, ten však přes slušný tlak ke konci duelu slovutného soka neudolal.

Od počátečního hvizdu rozhodčího Chelsea prakticky nepustila soupeře k balonu, aby hned ve druhé minutě poprvé zahrozila. Centr z pravé strany nečekaně propadl až k Ashleymu Coleovi, který z rohu šestnáctky okamžitě velmi nebezpečně vypálil. Howard jeho patrně mírně tečovanou střelu vyrazil nad břevno. Až po tomto varování se Toffees osmělili a i oni začali podnikat nájezdy na soupeřovu obranu. Zajímavý byl zejména dalekonosný pokus Nevilla, který domácímu kapitánovi vypracoval důrazný Cahill. Zadákům Blues zanedlouho tento australský štírek zatopil znovu, tentokráte v roli zakončovatele. To když v deváté minutě na zadní tyči nevýrazně hlavičkoval po centru Hibberta. V tu chvíli hru diktovali spíše domácí, pak si oba celky role na okamžik vyměnily.

Taktovku utkání převzala nepříliš pevně, ale převzala londýnská Chelsea a v rozmezí 18. a 20. minuty přichystala svým příznivcům dvě zbytečná vzrušení. Nejprve slabě hlavičkoval Alex, aby jeho projektil posléze Anelka kolenem z ofsajdu usměrnil do tyče. Poté sklepával uvnitř šestnáctky ztlumenou ránu Deca opět francouzský útočník, jenže rukou, a proto byla následná bomba Lamparda úplně na nic. I tyto dvě akce s neslavným koncem posadili Blues do sedla, z něhož byli nuceni slézt až po rudém zákroku kapitána Terryho. Ten šel do čelného souboje s Osmanem s nohou ve výši pasu, ošklivě soupeře sestřelil a po právu šel předčasně pod sprchu.

Londýnským gigantem skutečnost, že jsou najednou v oslabení, celkem otřásla. Nejprve za řeči uviděl žlutou kartu Lampard, poté byl za tentýž prohřešek ztrestán rovněž Ashley Cole. Rozčarování v řadách soupeře využil vzápětí Nigerijec Yobo, když pohotově vypálil z rohu pokutového území a donutil Petra Čecha, aby si lehl na promrzlý trávník Goodison Parku. To byl vůbec poslední významný okamžik první půle.

Manažer Chelsea, Luiz Felipe Scolari, se rozhodl rázně zasáhnout pro druhé dějství do sestavy a ze hřiště stáhl Joea Colea s Anelkou, aby je nahradil Ivanovičem a Drogbou. Blues ale tyto střídání zprvu pomohly akorát tak k vyrovnané hře, která vyvrcholila v 52. minutě přesným centrem Hibberta, pro nějž si mezi dvěma stopery soupeře doskočil Fellaini, aby hlavičkoval přímo do Čechových rukou. Jinak ale druhý poločas diváky vcelku nudil, fotbal se snažil hrát spíše Everton, ovšem nic slavného to ani v jeho podání nebylo. Chelsea se vyloženě trápila. Jako jakýsi výkřik do tmy posloužila Lampardova střela z uctivé vzdálenosti patnáct minut před koncem normální hrací doby. Krom toho se fotbalisté v černém věnovali spíše činnostem na hranici fair-play (viz. Alexovo čištění kopačky na soupeřově stehně) nebo bránění vlastní svatyně.

Krátce po svém pokusu například Lampard zavařil Čechovi, když nepříjemně ztečoval centr Hibberta akorát do levé šibenice, kam se naštěstí pro hosty český brankář dostal včas. Posléze už to byl pokus ryze z dílny Toffees, kdo vyděsil golmana Chelsea. Po rohu se do vzduchu pověsil Lescott a Čech opět jen taktak uchránil pavučiny v tomtéž horním rohu své klece od záhuby. To však nebylo ze strany domácí gardy všechno. V 80. minutě poslal Baines přízemní centr na malé vápno, kde se míče jen zlehka dotkl Fellaini, ovšem nasměroval ho jen těsně vedle vzdálenější tyče. Smůla provázela Everton i nadále, chvíli na to jen o chlup přestřelil z přímého kopu Arteta.

Co však bylo toto oproti situaci z 84. minuty? Tehdy dva hráči v modrém šikovně přepustili balon pro dobíhajícího Osmana, ten ve vyložené příležitosti ještě pálil přímo do Čecha. Jenže ten neposednou kulatou věc nedokázal ideálně zkrotit a dovolil tak důraznému Pienaarovi téměř z brankové čáry dorážet. Radost mu sice mohl udělat zdvižený praporek pomezního (právem), ale naopak mu ji zkalila menší zdravotní potíž. Nejspíše však předstíraná, neboť k jeho kontaktu s jihoafrickým křidelníkem de facto nedošlo. Jelikož Chelsea zpravidla v poslední desetiminutovce neinkasuje, nestalo se tak tedy ani dnes a utkání dospělo k remízovému konci.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2, bohuzel

Reagovat
smazaný uživatel

neeeeeeeeeeeeeeeeee2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám,že Chelsea prohraje aspoň 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

ach tak Chelsea vyhra 0:3 a tie vase komentare dufam ze Chelsea prehra sa pocuvajte.

Reagovat
smazaný uživatel

dementi chelsea je best a vyhraje 2:0 protoze Evrton nema utočníky

Reagovat
smazaný uživatel

sam si dement

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea vyhraje. tip: 3:0, ps: jak tak koukám city, klub který chtěl bojovat o LM se pohybuje v sestupových příčkách

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 vyhraje Everton ( Lampard dostane červenou kartu)

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool opět zaváhal, tak doufám, že tu šanci tentokrát Chelea nepromarní. Můj typ 0:2. CFC 4ever

Reagovat
smazaný uživatel

remiza s arsenalem na emirates stadium neni zavahani , jinak doufam, ze chelsea VYHRA, chystam se na ne vsadit

Reagovat
smazaný uživatel

No ale hráli přesilovku a spálili i slušný šance.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes je to krásnej křížek

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 pro blues,cekino bez golu

Reagovat
Tomtaf

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

mam vsazenou 2 ale jak vidim ty statistiky tak nevim envim

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea vyhraje teda mylsím

Reagovat
smazaný uživatel

škoda že jsme nevbyhráli nevadí stejně vyhrajem nad wba a pak i nad fulhamem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele