18. kolo
22.12.2007 16:00 CET
4 : 1
(2:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Portsmouth FC 4:1

Po dvou ligových porážkách konečně Liverpool zabral a v souboji o páté místo porazil Portsmouth. Reds tak ukončili dlouhou sérii hostů, kteří na hřišti soupeře neprohráli od začátku září.

Prvních dvacet minut byla k vidění ze strany Liverpool výborná hra směrem dopředu. Už ve čtvrté minutě měli hostující obránci co dělat. Nebezpečný centr Kuyta odvrátili před nabíhajícím Torresem až na poslední chvíli. Za pár okamžiků střílel Kewell a míč prolétl těsně vedle. Anglický gólman ve službách Portsmouthu se vyznamenal až při příležitosti Kuyta, kterému výborně do pokutového území přihrál Torres, jenže obávaný kanonýr Reds nedokázal Jamese překonat.

Vytoužený a zasloužený gól přišel pro domácí ve 13. minutě. Po centru Kewella se nádherně trefil z voleje záložník Benayoun. Tento stav ovšem nevydržel dlouho. Za další tři minuty si střelu Torrese srazil nešťastně do vlastní sítě obránce Distin. Liverpool se po druhé vstřelené brance stáhl více do obrany, takže diváci museli čekat na větší příležitost dalších dvacet minut. Benayounova střela ovšem letěla jen do boční sítě. O moc úspěšnější nebyl o malou chvíli později ani kanonýr Dirk Kuyt, který se snažil Jamese překvapit nečekanou střelou, jenže nemířil přesně.

Do druhého poločasu výborně vstoupil Portsmouth. Diopova střela letěla jen těsně nad Reinovou bránou. V 55. minutě to zkusil z velké vzdálenosti Kewell, ovšem nepřesně. O dvě minuty později přišlo nečekané – na 1:2 snížil hostující kanonýr Benjani. Ten si elegantně obešel před bránou Liverpoolu obránce Riiseho a střelou k tyči nedal Reinovi šanci.

Naděje na dobrý výsledek vzal Portsmouthu aktivní Torres. Příležitost Babela dokázal sice ještě James vychytat, ale na dorážku liverpoolského kanonýra byl už krátký. I po tomto gólu přišlo odmlčení, přesto domácí fotbalisté ještě jednou síť Pompeys rozvlnili. Po hlavičce Gerrarda se z voleje prosadil podruhé v zápase Fernando Torres.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (10)

Přidat komentář
Devil

Portsmouth by mohl Liverpool potrapit , ale dalsi zavahani Reds , by mohlo jeste vice skomplikovat v boji o titul! Tip.-2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Portsmouth venku hraji celkem slusne , ale na Anfield Road to asi nebude prochazka ruzovym sadem . Tip- 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reds musí dohánět ztrátu a bodovat, jestli ještě chtějí atakovat nejvyšší příčky. Portsmouth má sice formu, ale domácí to musí zvládnout. Tip 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Priklanim se k Vasim nazorum,ale bude to pro Live slozite dostat mic do site Portsmouthu...nebot ten uz nejaky mesic ukazuje na kvalitu tymu...

Dalsi bodova ztrata Live,pro MUFC vyhra.

Reagovat
smazaný uživatel

Můj sen je remíza. Realita 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

*2:1

Reagovat
frank

zlatá remíza, ale podle mě 4:2

Reagovat
frank

tak těsně

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, pro Reds důležité, odrazili právě Portsmouth. Jen tak dál.

Reagovat
smazaný uživatel

taková fraška , no nic neva

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele