34. kolo
13.04.2008 14:30 CET
3 : 1
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Blackburn Rovers 3:1

Reds opět ukázali, že svou čtvrtou příčku, kterou nyní drží, si vzít nenechají. Proti Blackburnu se poprvé prosadili až v 60. minutě, nakonec ale zvítězili 3:1 a na pátý Everton nyní mají náskok už pět bodů.

První poločas se vyvíjel podle předpokladů. Domácí Liverpool měl nad Blackburnem od začátku převahu, ale nedokázal využít žádnou ze svých gólových příležitostí, a tak po čtyřiceti pěti minutách svítil na tabuli stav 0:0.

Gól byl cítit ve vzduchu už v 9. minutě. Hned při první příležitosti byl skutečně velmi blízko Fernando Torres, jenž si naskočil na centr Gerrarda, ale svou hlavičku poslal mimo bránu. Za další minutu pálil nepřesně samotný kapitán Gerrard. Tentýž hráč se stal nejsledovanějším fotbalistou také v 17. minutě, kdy po souboji s brankářem Friedelem spadl v pokutovém území na zem, rozhodčí Wiley ovšem penaltu neodpískal.

Steven Gerrad byl nejlepším hráčem na hřišti, o čemž se mohli diváci přesvědčit například v 26. minutě, kdy se opět dostal ke střele. Po přihrávce od Kuyta ale nakonec nedokázal zamířit přesně. Za necelých deset minut později byl velmi blízko gólu hostující Santa Cruz, ale také on v zakončení selhal, a proto se skóre neměnilo ani po jeho šanci. Poslední slovo měl opět Liverpool. K hlavičce se dostal Kuyt, chyběla mu přesnost.

V 56. minutě se Reds dožadovali druhého pokutového kopu. Na hranici šestnáctky upadl po souboji se Sambou domácí záložník Babel, jenže rozhodčí nařídil pouze přímý kop, ze kterého nakonec svěřenci kouče Beníteze nic nevytěžili. Zanedlouho ale už Liverpool mohl začít slavit. Santa Cruz udělal chybu v rozehrávce, míč se dostal k Benayounovi, jenž následně nahrál Gerrardovi, který s pomocí narážečky s Torresem obešel hostující obránce a pohodlně překonal Friedela.

Martin Šktel se málem stal smutným hrdinou. V 70. minutě totiž nezachytil dlouhý míč a nakonec podle hostujících hráčů zastavil nedovoleně v pokutovém území Robertse, ale rozhodčí Wiley nechal pokračovat. Liverpool nakonec své vedení přeci jen zdvojnásobil. V 82. minutě usměrnil centr Gerrarda hlavou do brány kanonýr Torres a v poslední minutě normální hrací doby zvýšil už na 3:0 Voronin. Gólový účet utkání uzavřel hostující Santa Cruz, jenž překonal Reinu krásnou střelou pod břevno.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

asi jednička

Reagovat
smazaný uživatel

Red Devils chtějí doma samozřejmě vyhrát, ale Blackburn Rovers jsou venku velmi dobří. Je to dobře složený tým, který umí potrápit velkolkluby. Tip 2:2.

Reagovat
Devil

Red Devils hraji s Arsenalem.

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsem z teho všeho vo'laký zmeťený .... Samozřejmě, že Reds ! Sakra ! Dík za upornění.

Reagovat
Devil

Stane se.

Reagovat
Devil

Liverpool doma s prehledem vyhraje.-2:0

Reagovat
irik

Budu optimista a řeknu , že Liverpool má ještě šanci urvat tu 3. příčku, protože po tomhle zápase , který na Anfield Road bezpečně vyhrají budou 4 body za Arsenalem, který na Old Trafford určitě prohraje no, a známe Arsenal , že . Ti skolabují stejně už nemohou nic vyhrát , zase jedna posraná sezóna a přenechají svoji pozici a třídu lepšímu Liverpoolu.

Reagovat
irik

uz jenom 5 bodu na gunners hosi to date!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool bere výhru a 3 body a může ještě pěkně prohnat Arsenal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele