10. kolo
20.10.2007 13:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Fotbalovými králi Liverpoolu jsou Reds

Tuhý boj o trůn fotbalového krále Liverpoolu byl k vidění v časných odpoledních hodinách na Goodison Parku. Domácí Everton vedl nad hostujícím FC vlastním gólem Hyypiä, ale Reds skóre otočili dvěma penaltami Dirka Kuyta, z nichž ta druhá přišla v poslední minutě.

Už v páté minutě si mírný favorit zápasu, hostující Liverpool, připravil stoprocentní šanci na otevření skóre. Benayoun vystihl rozehrávku Hibberta, nasměroval pěknou nahrávku do šance Voroninovi, jenž tváří v tvář gólmanu Howardovi nepochodil. Gólu se příznivci Reds dočkali až v 16. minutě, kdy se trefil Kuyt, jenže branka nemohla být uznána z důvodu postavení liverpoolského útočníka mimo hru.

V 30. minutě se poprvé o slovo přihlásil i Everton a jeho silnou desetiminutovku odstartoval nepovedeným volejem z hranice vápna Leon Osman. Ovšem o osm minut později už to tam domácím padlo. Přestože branku vstřelil hostující Hyppiä, slavit mohli fanoušci domácího celku. Centr Stubbse si totiž v mele v pokutovém území Liverpoolu nechtěně finský stoper šťouchl do branky a Everton šel do vedení. A ještě na konci poločasu zahrozil opět z první Osman, jehož tentokráte našel Lescott, záložník Evertonu však nedokázal svůj pokus ideálně sklopit a míč zamířil nad. Mužstva tak šla do šaten za stavu 1:0 pro domácí Toffees.

Reds samozřejmě museli vstoupit do druhé půle o mnoho aktivněji a vytvářet tlak na soupeřovu obranu. A přesto skórovali v 53. minutě po protiútoku. Liverpool se z tlaku vymanil dlouhým odkopem, na nějž čekal Gerrard, Hibbert ho marně stíhal a ve vápně ho stáhl na zem. V tu chvíli byly jasné dvě věci. Penalta a to, že domácí půjdou do deseti. Navíc ta první věc – penalta – dostala pro domácí velice hořký přívlastek proměněná a bylo to 1:1. Úspěšným exekutorem pokutového kopu byl Dirk Kuyt. Za čtyři minuty se mohl Liverpool i ujmout vedení, to by však musel Riise zužitkovat pěknou přihrávku Kuyta. Sám Kuyt měl o chvilku později také šanci skórovat, do cesty se mu ale postavil skvělý Howard.

Liverpool v tuto chvíli tlačil na obranu Toffees a přehoupnul držení míče na svou stranu v poměru 60%-40%. Přesto se domácí zásluhou Yakuba dostali k ohrožení soupeřovy brány, jeho žihadlo ze 23 metrů minulo cíl. V 72. minutě překvapivě stáhl Benitez svou hvězdu Gerrarda a nahradil ho Brazilcem Leivou, samotná star anglické reprezentace neskrývala své rozčarování. V 78. minutě se do brejku uvolnil Voronin, ale zacílil vedle. O čtyři minuty později pálil tentýž hráč opět těsně vedle, tentokráte hlavou.

Tlak Liverpoolu sílil, ale hosté stále ne a ne vstřelit vedoucí gól. Až přišla situace v 90. minutě. Voronin střílel, gólman Howard byl překonán, ale na čáře jej parádním zákrokem zastoupil Phil Neville. Opět nemohlo následovat nic jiného, než vyloučení a penalta. Znovu si na ní věřil Dirk Kuyt a oprávněně. Tíhu velké odpovědnosti unesl a i když se štěstím, Howard vystihl směr jeho střely, tak rozhodl o vítězství svého týmu.

V poslední minutě nastavení se ještě pravděpodobně měla pískat penalta pro Everton, ale sudí rozzuřil domácí fandy tím, že zůstal v klidu. A tak vypjaté derby o Liverpool skončilo výhrou favorizovaného FC nad Evertonem 2:1.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (18)

Přidat komentář
HOST*Devil

Liverpoolske derby tip-2:2

Reagovat
smazaný uživatel

fc vyhra o golik,2:1

Reagovat
Slejdy

Reagovat
HOST*Martin

v derby přeji evertonu, tak ať vyhraje jakýmkoliv výsledkem. galaxie nám to nabídne.

Reagovat
HOST*bary72

Deby mají své specifika. Fandovsky zůstanu neutrální a vidím to na remízu. Tip 1:1.

P.S.: Chtěl bych být u toho, hlavně atmosféra bude v Goodison Parku fantastická !!!

Reagovat
smazaný uživatel

tak to byla haluz pro hosty

Reagovat
smazaný uživatel

njn kdyz pomuze rozhodci tak proc ne ze? to co neodpiskal v 9č minute tak z toho se mi chce nevim kluci co uz by ste chteli piskat...

Reagovat
HOST*s.a.f.c

dobrý zápas ale pro Everton celkem smůla.. rozhodčí se moc nepredvedl ..

Reagovat
HOST*sekunda

Reagovat
HOST*-PeCa_08-

Reagovat
smazaný uživatel

Je to dobrý výsledek a mohl by Liverpool opět nastartovat.

Reagovat
HOST*stejk

serte na rozhodciho, Liverpool vyhral zaslouzene!

Reagovat
HOST*

no to teda ne LIverpool ani nahodou nevyhral zaslouzene a to nejsem fanousek zadnyho tymu z PL

Reagovat
HOST*

no to teda ne LIverpool ani nahodou nevyhral zaslouzene a to nejsem fanousek zadnyho tymu z PL

Reagovat
Slejdy

ale vyhral sice do te prvni penalty byl lepsi everton ale pak uz dominoval lpool .. nemel ho stahnout v tom vapne jejich chyba ...

Reagovat
HOST*-PeCa_08-

lol

Reagovat
smazaný uživatel

liverpool byl lepsi cely zapas, everton dal nahodny gol, i kdyz to sami trefil paradne, tak nekonec to dirk otocil, aspon ze tak, pristi tyden to bude s arsenalem parada, konecne gunners prohraji

Reagovat
HOST*bruce

zářez jako když na venkovské zabíjačce zabíjejí prase....teď se role vymněnily a ten zářez provedlo to černé prase....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele