Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 5. kolo
10.10.2021 23:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Raphinha (© AFP)

Zápas Kolumbie s Brazílií skončil bez branek

Jednou to zkrátka přijít muselo. Brazílie poprvé ztratila body, když s Kolumbií remizovala 0:0. Přesto se nedá říct, že by v zápase nebyly k vidění gólové šance.

Ve žlutém hrající Kolumbijci měli v ochozech skutečně hodně hlasitou podporu domácích fanoušků a výkon domácích borců tomu odpovídal. Kolumbijci zkrátka bojovali jako lvi. Hned ve 2. minutě vystřelil Quintero, který však trefil jen střed brány. Na druhé straně v 5. minutě střílel z rohu vápna Neymar, brankář Ospina se však vyznamenal. Nesmírná bojovnost ze strany Kolumbijců však vedla občas i k chybám. Po propadnutí ve středu pole dostal Neymar ve 13. minutě prostor pro přihrávku, kterou nasměroval přesně na nohu Paquety, který byl před Ospinou zcela sám, svou střelu však poslal těsně vedle tyče. Ve 33. minutě poslal Neymar skvělou přihrávku osamocenému Fredovi na hranici pokutového území, Fred však potvrdil, že není žádný skvělý zakončovatel a šanci zazdil střelou vysoko nad.

Druhý poločas se nesl opět ve znamení velké bojovnosti, až do 64. minuty však byla k vidění jen přemíra faulů pramenících z přemotivovanosti. Ve zmíněné minutě však byla k vidění krásná akce. Uribe získal míč na brazilské polovině, narazil si s Falcaem a následně vyslal dělovou ránu na Alissona, který ji vyškrábl nad břevno. Kolumbii povedená akce nabudila a o 4 minuty později pálil ze 30 metrů Quintero, který ale opět jen nechal vyniknout Alissona. Díky velmi dobře pracujícím obranám byly k vidění převážně střely zpoza pokutového území a nejinak tomu bylo i v 77. minutě, kdy skvělou ránu Raphinhy vytáhl ještě lepším zákrokem David Ospina. Ještě lepší zákrok ale musel Ospina předvést v 84. minutě proti Antonymu. Ten zasáhl na dlouhou nohu skvělý centr Raphinhy, jenže Ospina na brankové čáře vymrštil svou pravou paži a míč vyrazil na roh. A když v poslední minutě nastaveného času nezakončil přesně krásnou kombinaci Kolumbie Borré, bylo jasné, že oba týmy se tentokrát o body podělí.

Autor: Jaroslav Novotný / espn.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele