Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina F, 1. kolo
25.03.2021 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Jonas Older Wind (© AFP)

Dánsko doslova vymazalo Zahaviho a z Izraele si veze důležitou výhru 2:0

Reprezentace Dánska navázala na vynikající výkony z elitní skupiny Ligy národů a nyní bez větších potíží přehrála nevyzpytatelný Izrael, jelikož v Tel-Avivu zvítězila po výsledku 2:0. Do vedení se dostala po necelé čtvrthodině hry a svůj náskok pojistila přesně v polovině druhého dějství, navíc ve zbývajícím průběhu klidně mohla přidat i další góly. Největší favorit skupiny F tak začal očekávaným způsobem a opět se prezentoval vynikající defenzívou.

Hosté začali napadat na útočné polovině od samého začátku a již po necelých třech minutách si vytvořili úvodní příležitost, když se ke střele z první dostal Wass a pravou konstrukci vskutku minul jen o několik centimetrů. Neuběhlo ani dalších deset minut a severský celek se dostal do vedení, neboť se po prodloužené hlavičce od Jonase Winda zjevil za defenzívou protivníka zkušený devětadvacetiletý útočník španělské Barcelony Martin Braithwaite.

Ten zakončil svůj samostatný únik jako správný kanonýr a bez potíží přehodil naprosto bezmocného brankáře Marciana. První poločas dále probíhal v úspornějším tempu, hosté vůbec nikam nespěchali a Izrael se naopak nemohl vůbec k ničemu dostat. Po změně stran se hrálo přeci jen o něco aktivněji. V 52. minutě chtěl srovnat stav Dabbur, jenž se díky dostatečnému důrazu nakonec protlačil do zakončení, nicméně gólman Schmeichel si s jeho přízemním pokusem bez potíží poradil.

Domácí se poté stále častěji tlačili do zakončení, avšak jejich snaha vyzněla do ztracena, protože v 67. minutě inkasovali podruhé. Uklidňující trefu hostujícího výběru vsítil teprve dvaadvacetiletý záložník Wind. Ten po několika hlavičkových soubojích přechytračil bránícího Elhameda a velmi překvapivým pokusem z deseti metrů se trefil do bližšího spodního rohu, Marciano ani v tomto případě neměl sebemenší naději na úspěšný zákrok.

V závěrečné čtvrthodině začali hrát svěřenci rakouského trenéra Willibalda Ruttensteinera na velké riziko a měli štěstí, že přečkali další dvě obrovské příležitosti Dánska. V 79. minutě se Kjaer propracoval k prudké hlavičce z osmi metrů a Marciano zkrotil balón ve svých rukavicích. Za další čtyři minuty byl blízko k druhému střeleckému zápisu v tomto střetnutí Braithwaite, jehož rána z deseti metrů orazítkovala vzdálenější spojnici.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, uefa.com, soccerway.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele