Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina J, 5. kolo
05.09.2021 18:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Makedonští fanoušci (© AFP)

Severní Makedonie přišla v závěru o výhru nad Islandem

Tak tohle se Islandu moc nepovedlo. Do zápasu se Severní Makedonií vstupoval jako favorit, jenže poměrně brzy prohrával. Nakonec mu alespoň bod zachránil střídající mladíček Adri Gudjhohnsen, který se trefil pouhé dvě minuty po svém příchodu na hřiště!

Zápas, který z pozice hlavního arbitra posuzoval a řídil Slovák Ivan Kružliak, začal mnohem lépe pro hostující Makedonce. Nejprve v 11. minutě vymyslel Enis Bardhi perfektní kolmici za obranu, s níž si ještě domácí obrana poradila odkopem na roh. Jenže právě z něj hosté udeřili. Alioskiho centr od rohového kopu spadl do vápna na hlavu aktivního Darka Velkovskiho a ten jen se štěstím propasíroval za záda brankáře Rúnarssona!

Island si ale z inkasované branky a s tím spojeného rostoucího tlaku nevzal poučení a dál nechával aktivitu na kopačkách svého soka. Standardní situaci následně kopal Spirovski těsně vedle a krátce před koncem první půle pálil mimo Enis Bardhi.

Za celou první půli Islanďané nevystřelili na soupeřovu bránu ani jednou a brankář Raya Vallecano Stole Dimitrievski nebyl nikým vyrušován. Makedonii navíc ukázkově vyšel i start do poločasu druhého. Deset minut po změně stran Ezgjan Alioski postupoval s míčem do vápna a těsně před ním se rozhodl vypálit. Míč poslal ke vzdálenější tyči a brankář Rúnarsson se natahoval marně - 2:0.

Tohle už bylo vážné a Island potřeboval novou vzpruhu. Přidal na agresivitě a soupeři míč tolik nepůjčoval. Dočkal se v 78. minutě. Po Gudmundssonově zakroucené střele ze standardky a zaváhání Dimitrievskiho doběhl vyražený míč Brynjar Ingi Bjarnason a doklepl ho do sítě!

Hrdinou utkání se mohl stát hostující útočník Aleksandar Trajkovski, jenže po jeho akci a střele se ozvala pouze tyč! A to muselo hosty hodně mrzet. V 82. minutě totiž na hřiště vletěl mladíček z béčka Realu Madrid, syn slavného otce Adri Gudjohnsen, a stal se hrdinou. Thorsteinsson na levém kraji posunul míč na Gudmundssona a ten následně do předbrankového prostoru na mladého střelce. Gudjohnsen se s míčem otočil a pálil přesně - 2:2.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele