Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina D, 10. kolo
16.11.2021 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Karim Benzema a Kylian Mbappé (© AFP)

Finsko si baráž nezahraje, Francii zajistili výhru Benzema s Mbappém

Finsko v posledním utkání kvalifikačního cyklu ztratilo druhou pozici v tabulce skupiny D, po porážce s Francií spadlo na třetí a přišlo o možnost zahrát si o světový šampionát v dodatečné baráži. Do karet mu totiž nenahrál ani výsledek z Bosny a Hercegoviny, kde Ukrajina uzmula tři body, a posunula se tak právě před skandinávský výběr. Ten nyní doma padl o dvě branky.

V 5. minutě se Francouzi propracovali ke své první šanci. Mbappé, povzbuzený před pár dny o čtyři zaznamenané góly v duelu s Kazachstánem, posunul míč doleva na Digneho, ten svou první přihrávku vyslal jen do míst, kde zasáhl obránce O'Shaughnessy, nicméně napodruhé již našel Diabyho, jeho pokus z blízkosti ovšem zlikvidoval dobře postavený brankář Hradecky.

Ve 22. minutě poprvé zahrozili také Finové, to když měl Kamara před sebou poměrně hodně prostoru, ze střední vzdálenosti vypálil, nicméně jeho zakončení bylo značně nepovedené. Ve 25. minutě se zase ozvali hosté, Mbappého pas zprava vyrazil Hradecky k Duboisovi, ten ještě stačil balón prostrčit ke Griezmannovi, avšak jeho střela nebyla úspěšná a skončila v zámezí.

O pár chvil později hodlal měnit průběžné nerozhodné skóre sám Mbappé, pravačkou napřáhl zpoza šestnáctky, zamířil ale po zemi těsně vedle brány. Po půlhodině hry se naopak osmělili domácí, Pukki vyzkoušel levačku a gólman Lloris musel zasahovat. V závěru první půle se po Nissiläově rohovém kopu chtěl prosadit finský obránce Väisänen, hlavou však cílil nepřesně.

Až v 58. minutě se vlastně Les Bleus dostali opět k ohrožení soupeřovy branky. Griezmann vyslal centr do pokutového území, tam ho Digne zpracoval pro sbíhajícího si Benzemu, avšak ani jemu se v koncovce nedařilo dle vlastních představ. V 66. minutě již každopádně úřadující vítěz Ligy národů přece rozvlnil síť. A o rozhodující přesný zásah se postaral právě Benzema.

Tomu totiž chytře merunu narazil svou patičkou Mbappé a rezultující pokus, ještě tečovaný bránícím Väisänenem, skončil za zády Hradeckeho. Huuhkajat ve zbývajících pasážích klání žádnou odpověď nenašli. Definitivně jejich naděje na zisk zdárného výsledku utnul Mbappé, který v 76. minutě pláchl sprintem přes třetinu hřiště a ukázkově skóroval ke vzdálenější tyči.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0.

Reagovat
smazaný uživatel

0.

Reagovat
smazaný uživatel

Nešlo by s tím něco udělat??? Dejte mě šikovné lidi , já to udělám.

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele