Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina H, 10. kolo
14.11.2021 15:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Poljud, Split

Reportáž

Chorvaté slaví jediný gól (© AFP)

Rusko musí do baráže, vlastenec Kudrjašova přisoudil přímý postup Chorvatsku

Pořádně nešťastný moment ze závěrečných pasáží zápasu stál Rusko přímý postup na světový šampionát v Kataru. Ve Splitu se snažilo urputně bránit plichtu, jež by mu pomohla k udržení první příčky v tabulce, jenže o tu nakonec přišlo díky vlastnímu gólu Fjodora Kudrjašova. A tak z kvalifikace na závěrečný turnaj se zaradovalo Chorvatsko. Na hosty naopak zbyla baráž.

Chorvaté byli neustále o něco aktivnější, logicky se zkrátka museli směrem dopředu vydávat více, neboť případná remíza by jim k přímému postupu na mistrovství nestačila. V 6. minutě si u boční strany pokutového území zasekl míč Perišič, který následně z rohu vápna zamířil na bližší tyčku, gólmana Safonova ovšem svým zakončením vážně nemohl zásadněji překvapit.

V 9. minutě se ocitl v o dost lepší pozici Kramarič, na nějž od pravé lajny nacentroval balón Juranovič, mohl se však zlobit pouze sám na sebe, jelikož svou hlavičku nasměroval přímo do rukavic Safonova. Rusové se jinak v následujících okamžicích dost solidně bránili, třeba Sosa ve 22. minutě vypálil jaksi ze zoufalství, jeho pokus ale logicky skončil vedle hostující brány.

Opravdu těžko hledali domácí jakési skulinky v soupeřově obraně. Ve 24. minutě každopádně nebyl daleko od rozvlnění sítě Brozovič, který napřáhl z dálky, leč o kousek netrefil kýžený a chtěný prostor mezi třemi tyčemi. Střely ze střední vzdálenosti byly vlastně jedinou možnou variantou, jak ohrozit Safonova, jenž pak nemusel likvidovat ani nepřesnou hlavičku Perišiče.

Vatreni pokračovali v honbě za úvodní trefou i nadále, Safonov se musel natahovat po pokusu Brozoviče ze 27. minuty, ve 35. minutě se z krkolomné pozice zase neprosadil Perišič. Hosté evidentně nic nehodlali měnit na své defenzivní taktice ani po přestávce a jejich rival znovu a znovu bušil na vrata, co mu síly stačily. Jenže pořád se, dlouho a dlouho, nedočkal odměny.

Ve 47. minutě se zaskvěl Safonov vůči Pašaličovi, v 52. minutě zablokoval další Perišičovu navštívenku obránce Karavajev, v 58. minutě pálil nad břevno Kramarič, v 61. minutě poslal Petkovič merunu hlavou jen k Safonovovi. V 81. minutě se nicméně již přece měnilo skóre, centr Sosy propadl ke Kudrjašovovi, který si zapsal možná svůj nejhorší vlastenec v kariéře.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele