Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 10. kolo
10.09.2021 02:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Everton Ribeiro (© AFP)

Brazílie nadále v kvalifikaci neztratila ani bod

Peru nedokázalo využít brazilských absencí a prohrálo s Brazílií 0:2. O branky se postarali veterán Éverton Ribeiro a Neymar, který si připsal už 69. gól za reprezentaci a do překonání Pelého mu chybí už jen 9 zásahů. Je navíc otázkou, jestli velice brzy nepřekoná i nový Messiho rekord.

Domácí Brazílie začala zápas lépe a v 7. minutě poprvé míč dostala do brány, gól však správně nebyl uznán kvůli faulu na gólmana Galleseho. Velkou šanci měl v 10. minutě Gerson, který upláchl peruánské obraně, překonat Galleseho však nedokázal. To se povedlo až Ribeirovi o 5 minut později. Neymar se podél autové čáry prohnal až do vápna a předložil míč před prázdnou bránu Ribeirovi, jehož nedůrazné zakončení málem ještě peruánský gólman vychytal, chybělo mu však přece jen několik desítek centimetrů - 1:0.

O pouhé čtyři minuty později se dožadoval Barbosa penalty za hru rukou, rozhodčí jej však nevyslyšel. Kuriózní moment se udál ve 30. minutě, kdy stoperu Santamaríovi utekl Neymar, odmítl jej však pustit dál a zavěsil se mu celou vahou za dres a pár kroků jej za sebou Neymar táhl. Podobně kuriózní byl i druhý gól Brazílie. Ve 40. minutě vypálil z halfvoleje Ribeiro, jeho střelu by si v klidu pohlídal gólman Gallese, jenže těsně před ním se ji rozhodl zblokovat pravý bek Advíncula, který docílil jen toho, že přihrál naprosto přesně před prázdnou bránu Neymarovi. Ten nejspíš mnoho jednodušších gólů v kariéře nedal.

Sudímu Roldánovi by pak měl nejspíš poslat kytici Casemiro, který nohou nakopl do hrudi Yotúna, sudí však vytáhl jen žlutou kartu.

Ve druhém poločase už Brazílie zejména kontrolovala hru, přesto se urodily některé zajímavé šance. Hned ve 46. minutě se sám ve vápně zjevil Barbosa, střelu však pokazil a vypálil hodně vedle brány. Zároveň se ale stupňovala nervozita na straně hráčů Peru, kteří si frustraci vybíjeli dost nevybíravými zákroky. V 63. minutě dojel dost nepříjemně Gersona Gabriel Costa, za což viděl žlutou kartu. Stejně tak faul Gonzálese na Alexe Sandra byl zcela zbytečný a zákeřný.

Mnohem fotbalovější naopak byla dělovka Marcose Lópeze z velké dálky, kterou Weverton musel vyrazit na roh. Zbytek zápasu už si ovšem Brazílie s klidem pohlídala a nepustila Peru do žádné šance. V kvalifikaci tak zůstala dále bez ztráty jediného bodu.

Autor: Jaroslav Novotný / espn.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele