Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
09.06.2017 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Švédsko - Francie 2:1

Celkem tři branky a překvapivý výsledek nabídl kvalifikační duel mezi Švédskem a Francií. Vicemistři Evropy nastoupili se silnou sestavou s Griezmannem či Varanem a ve třicáté sedmé minutě šli do vedení po gólu Oliviera Girouda.

Forvard londýnských Gunners si balon parádně zpracoval a povedenou střelou nedal Olsenovi šanci. Švédům se však ještě do poločasu podařilo k radosti místního publika vyrovnat - na pěkný centr Augustinssona si na pravém křídle naběhl Jimmy Durmaz a střelou ke vzdálenější tyči donutil Llorise lovit balon ze své sítě.

Druhé dějství nabídlo řadu zajímavých šancí na obou stranách a podstatně hezčí fotbal než poločas prvý. Francie mohla jít do vedení zásluhou Griezmanna či Pogby, jenž měli v průběhu druhého poločasu blízko ke vstřelení vedoucí branky, ani jeden z nich však Olsena nepřekonal. Úspěšní nebyli v domácím týmu ani Johanson či Durmaz, jenž druhý gól také nepřidal.

Branku nevstřelil ani Emil Forsberg, jenž si po povedených výkonech v dresu německého Lipska zajistil místo v základní sestavě švédské reprezentace.

Už běžel nastavený čas, když měl velkou šanci na kopačkách Thomas Lemar, jenž přišel oživit uvadající ofenzivu hostí, střela hráče Monaka však v Olsenově brance neskončila. Naopak na opačné straně využil mizerného odkopu Llorise Ola Toivonen a po fatální a nepochopitelné chybě gólmana Francie slaví Tre Kronor všechny tři body.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
waynemarkrooney

Lloris

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele