Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

mezikontinentální baráže - CONCACAF / AFC - odveta
15.11.2017 10:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Austrálie v odvetě skolila Honduras a je počtvrté na MS

Austrálie dotáhla své dlouhé snažení v nynějším kvalifikačním cyklu do úspěšného konce. Po uhrané bezbrankové remíze z prvního utkání se mu tentokráte podařilo Honduras skolit o dvě branky, přičemž hattrick si na své konto připsal Mile Jedinak. Středoamerický celek až v závěru druhé půle výsledek díky Alberthovi Elisovi už jen korigoval.

Obě mužstva tentokráte mohla nastoupit prakticky v nejsilnějším možném složení. Zatímco hostům se do zadních linií vrátil mozek defenzívy a zároveň kapitán Maynor Figueroa, domácí se mohli spolehnout na služby velezkušeného Tima Cahilla, jemuž se podařilo doléčit zraněný kotník a na důležité střetnutí v Sydney byl již k dispozici.

Socceroos se na světový šampionát prokousali už počtvrté v řadě, tentokráte je ovšem čekala hodně strastiplná cesta za účastí. Během celé kvalifikace museli totiž odehrát dvaadvacet zápasů za 884 dní a necestovat přes 250 tisíc kilometrů. Honduras naopak po turnajích v Jižní Africe z roku 2010 a v Brazílii z roku 2014 bude na šampionátu v Rusku chybět.

Už v Hondurasu byli protinožci směrem dopředu o něco aktivnějším mužstvem, jenže ke kýžené brance se nepropracovali. Ostatně ani první poločas toho příliš nenabídl, neboť Los Catrachos zase pozorně bránili. Ve 13. minutě se snažil z přímého kopu prosadit Mooy, nicméně jeho nebezpečný centr nakonec vyrazil pryč brankář Escober.

A ve 37. minutě si honduraský muž v rukavicích zachytal ještě jednou, to když Cahill s Behichem dobře zakombinovali na levé straně, následná přihrávka letěla k Rogicovi, ovšem Escober mezi třemi tyčemi pohotově zasáhl. O všem podstatném se tedy rozhodovalo až ve druhém dějství, v němž padly všechny góly tohoto barážového střetnutí.

V 53. minutě se Austrálie poprvé dostala do vedení. Vracející se Acosta fauloval těsně před pokutovým územím pronikajícího Rogice a následnou velmi slušnou standardku se jal rozehrát Jedinak. Ten vypálil kolem připravené zdi a dělovka nakonec po teči od střídajícího H. Figueroay skončila za zády bezmocného Escobera.

Osmnáct minut před koncem se Jedinak prosadil podruhé. V pokutovém území totiž zahrál rukou Acosta a sudí Pitana nařídil s malinkým zpožděním penaltu. Ačkoli Escober směr střely stačil vystihnout, na balón jednoduše nedosáhl. A to přitom mohlo být pro Honduras ještě hůře, kdyby hlavička Cahilla z 58. minuty neskončila jen na břevně.

Honduras byl v útoku pořád hodně malátný, a domácí tak přidali třetí pojišťující zásah pět minut před koncem. Jedinak proměnil i další pokutový kop, nařízený za zákrok Johnnyho Palaciose ve vápně na náhradníka Kruseho. Hosté v nastavení stačili jen snížit, to když po sklepnutí míče od E. Hernándeze z blízkosti skóroval důrazný Elis.

Autor: Patrik Sandev / theguardian.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0, záchranca ako inak Tim Cahill.

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec netuším co čekat od Austrálie, natož abych měl nakoukaný Honduras.....

Reagovat
Kucka

Upřímný názor na tento duel

Reagovat
ratusek

Proč ne? Uroveň ala "experti" na ČT Sport

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
johnik

1:0 Cahill 88. minuta

Reagovat
raduinho

Snad Austrálie.

Reagovat
Kepy_FCB

Cahill je Australie a naopak

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Inter Eterno Amore

toto bude tesné

Reagovat
smazaný uživatel

Ázijská konfederácia poráža zvyšok sveta (vrátane UEFA) v jednej veci - aj teraz sa dá baráž sledovať na youtube, hneď po zápase sú zostrihy z práve odohratých kvalifikačných zápasov na oficiálnom kanáli AFC...

Reagovat
zgeroTT

nebude to tym, ze o azijsku kvalifikaciu je maly zaujem medzi televíziami?

Reagovat
smazaný uživatel

samozrejme že áno, okrem fandov aus a hodurasu to nebude moc ludí pozerať teda to môžu dať na youtube, čo im v konečnom dôsledku môže vygenerovať extra cash pomimo tv z aus a hon.

Reagovat
Gazdo

A taliansko zostane doma ale jeden z dvojice honduras australi postupi. Ach jo

Reagovat
smazaný uživatel

mali porazit svedov

Reagovat
lada.sp

co to je za logiku?? spíš Austrálii, Honduras, Nový Zéland nebo Peru

Reagovat
Gazdo

Pre mna by mali byt majstrovstva sveta medzi najlepsimi timami na svete nie podla kontinentov. Len vazne netusim ako by sa to dalo zariadit. Predsa len keby hrali vsetky kontinenty so vsetkymi tak by len kvalifikacia trvala 10 rokov

Reagovat
dextroza_m

Žebříček fifa, jinak to neudelas.

Reagovat
raduinho

Italové mezi ně nepatří. Kdyby ano, museli by porazit Švédy.

Reagovat
Horcmen

Socceroos! Mile Jedinak

Reagovat
Inter Eterno Amore

Slovák ponižuje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele