Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina I
06.10.2016 20:45 CET
0 : 6
(0:3)

Reportáž

Kosovo - Chorvatsko 0:6

Jestli Kosovo v minulém zápase na půdě Finska předvedlo poměrně slušný výkon, pak před vlastními fanoušky v kvalifikační premiéře ostudně padlo s Chorvatskem. Nově se tvořící evropský tým inkasoval ve svém albánském azylu dohromady šest branek, hattrick už přitom během prvního poločasu zkompletoval Mario Mandžukič.

Hostující kouč Ante Čačič, který už před utkáním avizoval, že jeho mužstvo by mělo mít v tomhle duelu převahu, neměl k dispozici dva klíčové záložníky Luku Modriče a Ivana Rakitiče. Upřímně řečeno je ovšem vlastně ani nepotřeboval. Domácí si se svým soupeřem absolutně nevěděli rady a utrpěli vůbec svůj největší debakl v historii.

Lepší start do utkání si Chorvaté nemohli ani přát. Kramarič už v 6. minutě vyslal parádní kolmici na Mandžukiče, ten si na hranici ofsajdu v pohodě přebral míč a před gólmanem Ujkanim se v koncovce nezmýlil. Ve 24. minutě favorit tohoto souboje vedl již o dvě branky, Perišič z levé strany poslal centr na bližší tyčku, odkud Mandžukič našel skulinku u Ujkaniho.

Deset minut před přestávkou Vatreni přidali ještě jeden zásah. Vrsaljko se uvolnil na pravé straně, svým pasem našel v pokutovém území Mandžukiče, jenž přetlačil obránce Pepu a uklidil balón hlavou do sítě. Ve 42. minutě se Kosovo ocitlo ve sporadické možnosti, obloučkem chtěl Zeneli vyzrát na brankáře Subašiče, nicméně svůj pokus poslal jen na horní síť.

Po obrátce se Chorvatsko vlastně pouze udržovalo v kondici. V 68. minutě se zapsal do střelecké listiny taktéž Mitrovič, jehož na zadní tyči nádherným pasem našel Brozovič a jeho spoluhráč střílel z blízkosti do prázdné brány. Sedm minut před přestávkou si Brozovič připsal ještě jednu asistenci, to když do vyložené příležitosti vyslal Perišiče.

Ten pak nabídnutý dárek neodmítl, chytře obehrál vyběhnuvšího Ujkaniho a bez problémů zacílil za brankovou čáru. V nastavení ještě ukázal své umění Kalinič. Tomu prostrčil balón Kovačič, který předtím navedl balón blíže do středu pole, následně chorvatský forvard udělal jednoduchou otočku a svůj pokus usměrnil přesně k tyči, kam se Ujkani jen marně natahoval.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 2...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

o-3 jednoznacny zapas

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Bandita_Harry

KOSOVO JE SRBIJA !!!!

Reagovat
Xaver

Souhlasím. Srbové považují již od bitvy na Kosově poli Kosovo za svoji pravlast, přestože Srbové tehdy prohráli s osmanskými Turky. Tu jim bohužel za asistence OCN, EU a NATO v letech 2007 a 2008 prakticky ukradli, i když tam tehdy žilo až 90 % Albánců. Teď je to de facto součást Albánie, samostatné Kosovo je mýtus.

Reagovat
Bandita_Harry

Na kazdu svinu sa vari voda.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0-4

Zničte ten Albánský mor.

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
smazaný uživatel

tesim sa a hlasno sa smejem !

Reagovat
smazaný uživatel

dobře zničili ten pseudotým

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele