Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina I
05.09.2016 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Finsko - Kosovo 1:1

Fotbalisté Kosova hned při své premiéře na evropské scéně dokázali vybojovat první bod, nově přijatý člen FIFA remizoval na půdě Finska 1:1. Domácí výběr se sice v Turku dokázal dostat do vedení krátce po odehrané čtvrthodině, ovšem hosté vyrovnali po hodině zásluhou Valona Berishy z pokutového kopu. Za mírného favorita byli považováni Finové, nicméně Kosovo jasně ukázalo, že bude velmi nepříjemným soupeřem.

Hosté se poprvé ukázali v 10. minutě. Na levé straně kličkoval záložník Perdedaj, poté si narazil balón o protihráče a z voleje vypálil z velké vzdálenosti. Jeho kroucené rána zaplavala nad brankářem Hradeckým, jenže nakonec se odrazila od břevna zpět do pole. Finsko z ničeho nic udeřilo v 18. minutě, o jediný gól svého reprezentačního výběru se postaral Paulus Arajuuri po rohovém kopu.

Ten byl rozehrán nakrátko, následně prodloužil míč hlavou Lam a zakončující Arajuuri už měl snadnou úlohu, z hranice brankového území propálil bezmocného brankáře Ujkaniho. Od tohoto momentu mělo více ze hry Kosovo a dostávalo se do náznaků šancí, ke kýžené vyrovnávací trefě mělo blízko ve 38. minutě. Bernard Berisha přihrával od brankové čáry na hranici pokutového území na nabíhajícího Bunjaka, jehož rána letěla těsně nad.

Za další minutu vystřelil na druhé straně z otočky z osmnácti metrů Pukki a vzdálenější tyčku vskutku minul jen o pár decimetrů. Po změně stran hráli aktivně hosté a vyrovnat se jim podařilo v 60. minutě. Skvěle to udělal Bernard Berisha, který obešel Lama a ten ho ve vlastní šestnáctce poslal k zemi, navíc za tento zákrok uviděl žlutou kartu. Míč si následně postavil Valon Berisha a nemýlil se.

Penaltu proměnil s naprostým přehledem, svou dělovku uklidil milimetrově pod břevno mimo dosah brankáře Hradeckého. Hosté od tohoto momentu ožili a otočit vývoj mohli o tři minuty později. Po krásném zpracování na prsa a přehození míče na silnější nohu vystřelil z dobrých třiceti metrů Perdedaj a brankář Hradecký předvedl fantastický zákrok jednoruč, míč vyrazil na rohový kop. V dalším průběhu nechtěl ani jeden tým udělat chybu, diváci se tak žádného dalšího gólu nedočkali.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
veikko

1:1

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 polocas 1-1 a konec 1-1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 a jsem zvědavej na sestavu Kosova

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Marv

1:0 (Pohjanpalo)

Reagovat
czech_mira

FIFA

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele