Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 4
11.10.2008 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Wales - Lichtenštejnsko 2:0

Wales má na kontě po třech kvalifikačních zápasech již šest bodů a zatím se drží čela tabulky. Dnes splnil povinnost a uhrál vítězství proti trpaslíkovi z Lichtenštejnska. Cesta za třemi body se ale nerodila jednoduše. O vítězství rozhodl přesným zásahem v první půli Edwards, ve té druhé si vstřelil vlastní gól Mario Frick.

Hostující fotbalisté podle předpokladů přijeli na Ostrovy s jasně defenzivní taktikou, i přesto si ale Velšané vypracovali několik zajímavých situací. Především špatná koncovka je ale srážela do kolen. Už v deváté minutě měl šanci Bellamy, následně i Vokes, vše ale skončilo bez úspěšného výsledku. Obdobně si vedl v první poločase také hned dvakrát Jason Koumas a Fletcher. V 42. minutě to už ovšem domácím fotbalistů vyšlo. Gunter našel Daviese, ten přihrál Edwardsovi, jenž si na konto připsal první branku za reprezentaci. Zanedlouho mohl vedení Walesu potvrdit Bellamy, ale nedokázal proměnit penaltu. Jeho tým tak měl v této kvalifikaci k dispozici třetí penaltu, ale dosud ani jednu neproměnil.

Také ve druhé půli pokračovala nadvláda Walesu, který už si hlavně hlídal své vedení, avšak i nadále se pouštěl do odvážných útoků. Velmi aktivní byli především střelec první branky Edwards a také Jason Koumas, kteří představovali pro obranu Lichtenštejnska vůbec největší hrozbu. Brankář Jehle se tak určitě nenudil a několikrát musel proti nebezpečným střelám zasahovat. Nakonec ale ještě jednou inkasoval. S velkou dávkou smůly jej překonal vlastní hráč Frick a stanovil tak konečný výsledek.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

wales vyhraje 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Wales sice tak tak porazil Azarbajd. ale Lichtenstejskou prevalcuje ....3:0, 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ak bude mať Mario Frick fazónu, tak sa môže zrodiť prekvapenie. 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Mario, Mario, fenomenoo. My dva mu tady děláme kotel

Lichtenštejnsko!!!

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Mario gól

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele