Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 4
06.09.2008 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Wales - Ázerbájdžán 1:0

Fotbalisté Walesu zahájili kvalifikaci vítězstvím, i když se soupeřem z Ázerbájdžánu se hodně trápili. Až proti deseti sedm minut před koncem rozhodli o tom, že tři body zůstanou v Cardiffu, když se trefil střídající Vokes.

Domácí začali na Millenium stadium, jehož střecha byla kvůli hustému dešti zatažená, aktivně. Už ve čtvrté minutě pálil z voleje Joe Ledley a jen těsně minul. Na druhé straně gólmana Hennessyho přinutil k zákroku Subašič, ale byli to Velšané, kdo byl aktivnější v útoku. Proti Koumasově kroucené střele se dobře ukázal brankář Aghajev.

Domácí se stále nemohli gólově prosadit, a to ani když se jim v 67. minutě naskytla příležitost více než stoprocentní. Gunthera ve vápně fauloval Sadigov, brankář Aghajev si však poradil s Koumasovou penaltou i s jeho dorážkou.

Hned minutu nato podruhé v utkání uviděl žlutou kartu hostující Fabio Luis Ramim a pakoval se do sprch. Toho domácí brzy využili. Hlavičku střídajícího Vokese ještě Aghajev brilantně vyrazil, následný roh ale hostující obrana nedokázala odvrátit a teprve 18letý Sam Vokes, útočník Wolverhamptonu, v 83. minutě zblízka rozhodl o těsném vítězství Walesu.

Ve středu čeká Velšany mnohem těžší zápas v Rusku, zatímco Ázerbájdžán doma přivítá Lichtenštejnsko.

Autor: Petr Starý / uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 domacim chybi moc hracu tady za ten kurz 1 ani nahodou

Reagovat
smazaný uživatel

wales vyhraje1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

cakal som vyssi vysledok..ale pre wales j to vynikajuci vstup

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele