Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 5
10.09.2008 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Turecko - Belgie 1:1

Turecko nepotvrdilo roli favorita a doma jenom remizovalo s Belgií. Bod bronzovým medailistům z nedávného evropského šampionátu zajistil až proměněnou penaltou Emre.

Belgie začala lépe a v první půli byla mírně lepším týmem. Ve 29. minutě pálil z dobré pozice nad Vertonghen. Ten se příliš jako zakončovatel neosvědčil, a tak se o dvě minuty později proměnil v nahrávače, když svým centrem našel Soncka a ten otevřel gólový účet - 0:1.

Do konce poločasu se dvakrát zapotil belgický brankář Stijnen. Nejprve zneškodnil hlavičku Semiha Senturka a poté si poradil i se střelou Ardy Turana po přihrávce od Emreho.

Turecko šlo do druhé půle s cílem co nejrychleji vyrovnat a blízko k tomu měl znovu Semih, tentokráte pálil nad. V 69. minutě se už radoval Halil Altintop, jenomže radost mu zdviženým praporkem zkazil pomezní rozhodčí. Vyrovnání se tak Turci dočkali až v 75. minutě. Axel Witsel zahrál ve vlastním pokutovém území rukou a nařízenou penaltu proměnil Emre.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to bude překvapení,Turecko - Belgie 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Turecko s přehledem vyhraje,Belgie už zdaleka neni to,co bývala. Tip: 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Doma Turecko prohrává jen výjíměčně a to s o hodně lepšími než je Belgie

Turecko vyhraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele