Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 2
14.10.2009 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Švýcarsko - Izrael 0:0

Švýcarským fotbalistům stačilo stvrdit na domácí půdě postup remízou a to se jim také podařilo, i když nerozhodným bezbrankovým výsledkem po celý zápas hodně riskovali. Prohra by je totiž katapultovala do baráže, takhle jdou na šampionát z prvního místa. Měli to snazší po hodině hry, kdy soupeř, kterému už o nic nešlo, přišel o vyloučeného hráče. V útoku byl tak opravdu bezradný, jen horko těžko přecházel půlící čáru.

Izrael skončil v tabulce na čtvrtém místě těsně za Lotyšskem a i v tomto cyklu nepředváděl vůbec špatné výkony, na nejlepší mu však vždycky něco málo chybí. Švýcarsko získalo 21 bodů, i přes domácí porážku s Lucemburskem ho podržely obě výhry s Řeckem. Hosté vstoupili do utkání lépe a první možnost měli už po 11 minutách hry, kdy těsně za hranicí vápna vypálil tvrdě Beram Kayal, v tomto případě mu ovšem chyběla přesnost.

Pak se už ale hosté zatáhli do defenzívy a díky perfektní obraně Švýcarsko do ničeho nepustili, po hodině hry ale udělali obrovskou chybu. Do té doby hlídal perfektně aktivního Deynho Derdiyoka spolehlivý Avi Strul, jenže poté přišlo vyloučení a změna plánu. Po druhé žluté kartě se musel do kabin pakovat Avichai Yadin a domácí se ještě více uklidnili.

O tři minuty později totiž hlavičkoval velmi nebezpečně právě Derdiyok a z jasné pozice trestuhodně minul, spálil proto vůbec největší příležitost celého utkání. Jednadvacetiletý útočník Leverkusenu hrozil i nadále a vytvořil si i dobré šance, úspěšný přes snahu nebyl. Nervy drásající závěr však musel přetrpět se všemi svými spoluhráči i realizačním týmem. Po konečném hvizd padla na svěřence Ottmara Hitzfelda úleva a národ helvétského kříže tak nebude chybět ani na další významné akci.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele