Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 7
06.06.2009 20:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Srbsko - Rakousko 1:0

Srbsko si pohlídalo vedení v sedmé kvalifikační skupině, když o gól porazilo Rakousko. Jediná branka padla už v úvodu zápasu z penalty Milijase.

První šanci zápasu měli hostující Rakušané. Maierhofer z dálky hezky napřáhl a jen těsně minul branku. Branky docílili až v sedmé minutě domácí. Rozhodčí nařídil po faulu Stranzla na Lazoviče penaltu, kterou Milijas chladnokrevně proměnil.

Ve zbytku poločasu se diváci poněkud nudili. Oba týmy se soustředily především na bránění a hru bez chyb, nebyly tak schopny dostat se do vážnější šance. Jedinou výjimkou byl Srb Vidič, který se čtyři minuty po úvodní brance prosadil při rohu, mířil ale nad břevno.

I ve druhém poločase se jako první ukázal Maierhofer, tentokrát byl gólu ještě blíž. Jeho střelu odvracel až z brankové čáry obránce Rukavina, který o přestávce nahradil zraněného Vidiče.

Domácí hráli trpělivě a snažili se soupeře dostat pod tlak, do šancí se ale nedostávali. Blízko gólu byl už jen v devětapadesáté minutě Jankovič, který z přímého kopu nastřelil tyč. A tak si hosté málem odvezli bod, o dalších osmnáct minut později trefil Janko nádhernou střelou břevno.

Srbové tak těsnou výhru uhájili a mají na kontě už patnáct bodů, což jim zajišťuje pohodlné vedení. O pět bodů zpět je s jedním zápasem k dobru Francie. Rakušané jsou čtvrtí se sedmi body.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pokud Srbove vyhraji s Rakusany kteri posledni dobou nepodavaji dobre vykony tak najedou na velice dobrou cestu na postup....tudiz myslim ze domaci vyhraji.....tip 1....2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele