Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 7
11.10.2008 20:40 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Francouzi se zvedli a zachránili Domenecha

Moc špatně to vypadalo s francouzskými reprezentanty v Rumunsku, když prohrávali 0:2. Pak se ale zvedli, vyrovnali a podle všeho alespoň prozatím zachránili kůži trenéru Raymondu Domenechovi.

Francouzi nezačali nejhůř a v úvodních pěti minutách se usadili na polovině domácího celku. Pak ale nedůsledný Evra dopřál v pokutovém území dostatek prostoru Petrem a ten poslal Rumuny do vedení.

Za moment mohlo být pro Les Bleus ještě hůř. Nešťastník Evra zahrál po další Petreho ráně rukou v pokutovém území, ale rozhodčí Francouze ušetřil. Nakonec Francie pohromě stejně neunikla. Petre se proměnil v nahrávače a Dorin Goian po rohovém kopu učebnicovou hlavičkou zvýšil na 2:0.

Francouzi se vzpamatovali krátce před přestávkou. Ribéry po spolupráci Toulalana s Gourcuffem dal hostům naději do druhé půle.

Po přestávce byl zápas vyrovnaný, Rumuni se soustředili hlavně na bránění hubeného náskoku a Francouzi si dlouho nebyl schopní s jejich defenzivou poradit. Až nakonec Yoan Gourcuff, záložník AC Milán, který hostuje v Bordeaux, dostal dostatek času ke střele z 25 metrů a Lobont si s jeho dalekonosným pokusem nevěděl rady.

Trenér Francouzů Domenech tedy nakonec "klinickou smrt" přežil. Přežije i ve středu?

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

francie vyhraje 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Rumuni jhsou totalne marni ....kvalifikaci nerozjeli vubec dobre a stastne vyhrali na FO....videl bych to na tesnou vyhru Francie ..0:1..1:2

Reagovat
smazaný uživatel

zajímavý zápas a viděl bych to 2-3

Reagovat
Tsigi

Gourcuff

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

cim skor sa zbavite domenecha, tym lepsie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele