Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 2
01.04.2009 20:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Řecko - Izrael 2:1

Řecko na domácí půdě přemohlo Izrael 2:1 a nadále společně se Švýcarskem vévodí ve druhé skupině. Hosté sice dokázali po přestávce zásluhou Golana odpovědět na vedoucí branku Salpindigise, konečnou podobu výsledku ale poté dal Samaras.

Každopádně to byli hosté, kdo na Pankritio Stadium začal lépe. Izralci byli běhavější a fotbalovější, domácí obrana z nich byla na větvi. Jenže to vydrželo zhruba deset minut, poté se ozvali Řekové a hned je mohl poslat do vedení Kyrgiakos, který však přestřelil. Stejně si vedl i v 27. minutě Gekas, který poslal nad hlavičku po centru Karagounise. Pět minut poté ale již domácí vedli, když po rohu Kartagounise hlavičkoval Ben-Haim, načež se k míči dostal Salpindigis a uklidil ho k levé tyči.

Hosté za celý poločas nevystřelili ani jednou na branku, po změně stran to ovšem již bylo jiné. Nejprve zahrozil střídající Benayoun a v 61. minutě bylo vyrovnáno. Domácí defenziva nedokázala odvrátit míč po přímém kopu, načež se kulatý nesmysl dostal až na kopačky Golana a ten neměl problém. Řekové odpověděli mohutným náporem, což se vyplatilo hned v 67. minutě. To byl faulován v pokutovém území Torosidis a následnou penaltu proměnil Samaras. Poté domácí tým vsadil vše na obranu, což mu obvykle jde velmi dobře a dnes tomu nebylo jinak - výsledek 2:1 už udržel.

Autor: Petr Vaněček / sportinglife.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Recko bude mit vyhodu domaciho prostredi coz by melo vyuzit..ale je to celkem otevreny zapas a uplne klidne by se mohla zrodit opet remiza...cili tip. 10 domacich

Reagovat
smazaný uživatel

x

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele