Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 7
15.10.2008 20:30 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

Rakousko - Srbsko 1:3

Hosté o svém vítězství rozhodli zásluhou perfektně sehrané první poloviny, během níž nastříleli svému soupeři tři branky a v dalším průběhu utkání už prakticky nebylo co řešit.

Šance Rakušanů na postup do Jihoafrické republiky tak klesly po tomto utkání na minimum. Svěřencům českého trenéra Karla Brücknera se totiž od zahajovacího střetnutí proti Francii nepovedlo vyhrát, Srbsko naopak vstřelilo v posledních dvou utkáních svým soupeřům hned šest branek a notně tak oživilo své šance na postup.

Hostům vyšel vstup do utkání výborně a hned v 1.minutě je do vedení mohl poslat hlavičkující Nikola Zigic, ale brankář Alex Manninger si s jeho střelou poradil a vyrazil ji nad břevno. Do vedení poslal svůj tým po 14 minutách Milos Krasic, který svůj průnik po pravé straně zakončil střelou ke vzdálenější tyči a Srbsko tak vedlo 1:0. Náskok hostí byl o čtyři minuty později už dvojnásobný. Střelu Stankovice dorazil do opuštěné branky Jovanovic a s Brücknerovými hochy to nevypadalo už vůbec dobře.

Vzápětí se však mohli vrátit do hry, ale Andreas Ivanschitz ve velké šanci brankáře Stojkovice nepřekonal. Platilo tak otřepané: Nedáš, dostaneš. Pantelic našel krásnou přihrávkou Gorana Obradovice a ten překonal Manningera potřetí.

Debakl domácího výběru mohl být ještě hrozivější, ale střely Jovanovice a Krasiče orazítkovaly pouze horní tyč rakouské brány. Vídeňské fanoušky sice ještě v závěru alespoň trochu potěšil útočník Janko, který úspěšně zakončil své sólo z vlastní poloviny, ale navíc už se pořadatelská země letošního Eura nezmohla a Srbsku nakonec zaslouženě podlehla 1:3.

Autor: Radek Barkman / www.sportinglife.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

rakousko se zvedne a vyhraje 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

a nebo taky zvedne a odejde

Reagovat
smazaný uživatel

Přeju tady jednoznačně Srbům A Bruckner s tím nemá co dělat

Reagovat
smazaný uživatel

asi takto 1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele