Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 9
11.10.2008 20:45 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Nizozemsko - Island 2:0

Holandsko nemělo podle předpokladů příliš mnoho problémů v utkání s Islandem a ještě v prvním poločasem zařídil vítězným gólem výhru Tulipánů Joris Mahijsen. Ve druhém poločase upravil na konečný stav 2:0 Klaas Jan Huntelaar.

Nejaktivnějším hráčem úvodu utkání se stal Ryan Babel, jenž chtěl ukázat své umění. První šanci vypracoval po šesti minutách, když po dobré kličce našel Dirka Kuyta, jenž v koncovce branku přestřelil. Nizozemci utkání hned zpočátku dominovali, ale jejich snažení zastavilo v 15. minutě zranění Nigela De Jonga, jenž z trávníku odkulhal s poraněným kolenem a musel být nahrazen Demym De Zeeuwem. Chvilku poté ale Oranjes vybojovali rohový kop zahrávaný Van der Vaartem. Napoprvé to nevyšlo, ale domácí záložník dostal druhý pokus a tentokrát již posadil míč na nohu Jorise Mathijsena, jenž neměl z blízkosti problém otevřít skóre.

Islanďané se nemohli dostat ze soupeřova tlaku a jejich první šance přišla až v 36. minutě, ale Gunnarssonovu střelu lehce kryl zaskakující Edwin van der Sar. Islandský obránce Sigurdsson měl skutečně plné ruce práce s aktivním Babelem, jenž byl pět minut před přestávkou blízko brance. Po povedené individuální akci přesně zacílil, ale brankář Gunnleifsson s vypětím všech sil chytil. Svojí šanci pak ještě v nastaveném čase zahodil Huntelaar a potvrdil, že se mu letos zatím příliš nedaří.

Do druhého dějství vstoupili Islanďané značně lépe a brankář van der Sar se musel v brance ohánět o něco více. Jenže největší šanci Gunnarssona zlikvidoval a měl klid. Navíc na druhé straně v 64. minutě zvýšil náskok domácích Klaas Jan Huntelaar poté, co ho na hranici pokutového území našel Van der Vaart. Následně se trenér Nizozemců Bert van Marwijk rozhodl stáhnout Ryana Babela a nasadil talentovaného Ibrahima Afellay, kolem kterého v poslední době krouží především anglický Arsenal. Afellay chtěl ukázat své schopnosti pár sekund po příchodu na hřiště a po povedené akci byl blízko brance, ale v rozhodujícím momentu selhal. Do hry se na posledních deset minut dostal také Wesley Sneijder, jenž vystřídal svého parťáka z Realu Madrid Van der Vaarta a také o sobě dal hned vědět. Jeho střelu ale hostující brankář vyrazil.

V závěru mohl alespoň čestnou branku pro Island zařídit kanonýr Eidur Gudjohnsen, ale v zakončení slibného protiútoku zklamal. V nastavení byl ještě neuznán kvůli ofsajdovému postavení gól Huntelaara. Tulipány tak s přehledem přehrály Island a vedou kvalifikační tabulku.

Autor: Ondřej Holzman / goal.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nizozemsko vyhraje 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

vyhra domacich...m,yslim ze do toho vlitnout a roztrili Island 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nizozemsko bohůžel vyhraje...ale fandim Islandu

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Island uhrá bod.0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele