Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 2
15.10.2008 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Lotyšsko - Izrael 1:1

Očekávaná remíza se nakonec stala skutečností, Lotyšsko doma dokázalo uhrát bod za remízu 1:1, nicméně pro oba celky je to do tabulky ztráta. Navíc hosté ztratili jasné vítězství až ke konce zápasu, kdy se trefil Kolesničenko a zabránil tak Izraeli se dostat do čela tabulky.

Lotyšsku se od kvalifikace na EURO 2004 vůbec nedaří, letos je tabulce až na čtvrtém místě, mrzí ho určitě prohry s hlavními konkurenty Řeckem a Švýcarskem. Naopak Izraelci ještě neprohráli a připsali si na konto už osmý bod. Za hosty se trefil krátce po přestávce hrdina Yossi Benayoun, jenže možná právě tyto ztracené body budou dvaatřicátému celku FIFA¨v závěrečném rozhodování chybět.

Domácí vstoupili do duelu bez vykartovaného Jurijse Laizanse a zraněného Marise Verpakovskise velice aktivně, první rána Denisse Ivanovse byla ovšem po rohovém kopu Astafjevse na poslední chvíli zablokována hostujícími beky. Izrael poté začal útočit a gólmana Andrise Vaninse začali ohrožovat David Ben Dayan, Klemi Saban a Benayoun, prozatím neúspěšně. Na druhé straně spálili obrovské příležitosti v souboji s brankářem Dudou Awatem Andrejs Rubins a Andrei Pereplyotkin.

První branka padla až druhé půli v 50. minutě, po pravé straně utekl kapitán Benayoun a ze sedmnácti metrů krásně zakončil k tyči. Domácí však zbraně nesložili a začali se stále více do útoku tlačit, v úplně poslední minutě přišla odměna. Při úniku se perfektně uvolnil Rubins, který našel nalevo stojícího Kolesničenka a ten precizní ránou srovnal. Oba sokové se znova potkají v březnu příštího roku a teprve tam se budou zřejmě rozdělovat ty nejdůležitější body.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lotyši to doma zvládnu. 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

remiza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

izrael vyhra 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele