Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 7
14.10.2009 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Litva - Srbsko 2:1

Srbská fotbalová reprezentace sice odjede z Litvy poražena, ale na jejím postupu na jihoafrický šampionát se nic nemění. Hráči z Balkánu si na mistrovství zajistili postup již minulý týden, dnes už jim šlo jen o prestiž a dobrou šanci nachladit se. S deštivým počasím se vyrovnalo lépe domácí mužstvo, i proto připravilo Srbsku druhou porážku ve skupině.

V úvodních minutách byla aktivnější domácí jedenáctka, která se prezentovala několika dobrými šancemi, s nimiž si ještě hostující jistý brankář Vladimir Disljenkovič poradil. V osmnácté minutě však přišel první ze dvou faulů v pokutovém území, když Neven Subotič fauloval Ignase Deduru, jehož spoluhráč Kalonas neměl potíž nařízenou penaltu proměnit. To byl taktéž nejzajímavější moment prvního poločasu tohoto duelu.

Po obrátce se Srbsko zlepšilo a dokázalo vstřelit vyrovnávací branku. Milan Jovanovič se dostal za obranu litevského mužstva a přeloboval domácího brankáře. Odpověď domácího mužstva přišla záhy. Litva se dostala do tlaku, ze kterého dokázala domácí jedenáctka vytěžit jednu branku, která padla taktéž z penalty. Tentokrát se provinil Alexandar Lukovič, jehož faul na Kalonase potrestal kapitán litevského mužstva Stankevičius.

Srbsko se však nevzdalo a dokázalo domácím taktéž zatopit. Ovšem při hostech nestálo štěstí, neboť Branislav Ivanovič nastřelil jen tyčku. Když pak Panka zabránil další šanci Tošiče, bylo jasné, že si domácí připíší cenné vítězství nad mužstvem, které se bude v létě příštího roku prát o vavříny či diamanty na jihoafrickém mistrovství světa.

Autor: Jiří Lapáček / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele