Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

mezikontinentální baráže - CONMEBOL / CONCACAF - 1. zápas
15.11.2009 03:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Uruguay vykročila k postupu z americké baráže MS

Fotbalisté Uruguaye se přiblížili vysněnému cíli - postupu na mistrovství světa. V prvním zápasu americké baráže totiž vyhráli v Kostarice nejtěsnějším poměrem 1:0 a pro odvetu si zajistili dobrou výchozí pozici. Klid do dalších dnů dal trenéru Taberezovi Diego Lugano, který skóroval po dvaceti minutách hry.

O své výhře hosté rozhodli už v první půli, okamžitě po pauze pak šla Kostarika do deseti a v oslabení se pouze bránila. Dá se říci, že bez jednoho muže se domácím opravdu hrálo hodně špatně a byl to rozhodující moment celého klání. Randall Azofeifa se musel pět minut po změně stran pakovat po druhé žluté kartě do kabin, jeho spoluhráči nedokázali s výsledkem udělat vůbec nic.

Úvodní dějství bylo hodně nudné, větší ofenzivní choutky však peci jenom předvedli uruguayští špílmachři. Hned po hvizdu pálil hodně nebezpečně Alvaro Pereira, u bližší tyče byl ovšem včas nachystán gólman Muslera. Hosté gólmana Musleru jen testovali, jenže po zranění Gilberta Martíneze hrála Kostarika chvilku v deseti a bez klíčového stopera jasně inkasovala. Po rohovém kopu hlavičkoval Lugano, a i když byl napoprvé zablokován, s následnou dorážkou si už poradil - 1:0.

Domácí tým mohl srovnat stav krátce před koncem první půle, po dlouhém pasu Randalla Azofeifa hlavičkoval Bryan Ruiz, avšak horní tyčku o několik centimetrů minul. Azofeifa se ale zapíše do tohoto střetnutí spíše černým písmem, při snaze spoluhráčů srovnat totiž vyrobil školáckou chybu a tvrdě zajel do Fernandeze. Azofeifovi se pouze "zažlutilo," před očima a čekala ho předčasná sprcha.

Hosté mohli navýšit po dobrých možnostech Alvara Saboria a Waltera Centena, jenže oba pokusy dobře chytajícího Musleru nepřekvapily. Tři minuty před koncem se Uruguay dožadovala penalty, hlavička Fernandeze totiž skončila na ruce Juniora Diaze, píšťalka sudího ale zůstala němá. Zajímavá odveta je na programu ve středu na stadionu Estadio Centenario v Montevideu.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Tomtaf

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

u tebe člověk netuší jestli si děláš prdel nebo to myslíš vážně

Reagovat
smazaný uživatel

Vážně si dělá pr*el

Reagovat
smazaný uživatel

tak zdravě uvažující člověk takhle nemůže tipovat

Reagovat
smazaný uživatel

Uruguay

Reagovat
F.Torres

paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Forlána nebude Mundial Mundialem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele