Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 8
01.04.2009 20:50 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Itálie - Irsko 1:1

Irsko si odváží z horké italské půdy bod za remízu 1:1, kterou v posledních minutách zápasu vystřelil Robbie Keane. Italové, kteří hráli téměř celé utkání bez vyloučeného Pazziniho, však i přes ztrátu bodů zůstávají na čele kvalifikační skupiny.

Duel začal velice ostře a první vteřiny přinesly několik tvrdých zákroků. Nikdo však rozhodně neočekával, že už po čtyřech minutách bude muset do hry zásadně vkročit rozhodčí. Ten však neměl na výběr, když loktem do obličeje udeřil irského obránce O'Shea domácí Giampaolo Pazzini a musel předčasně pod sprchy. Italové tak museli dohrávat takřka celé utkání v oslabení.

Jako by ale oslabení nezanechalo na svěřencích trenéra Lippiho žádný šrám a po jedenácti minutách se Azzurri ujali vedení. Celá akce začala u Pirla, dále šel míč přes Grossa, jenž ho naservíroval před branku na Iaquintu a ten nedal brankáři Givenovi žádnou šanci. Další výraznější událostí prvního dějství bylo střídání hostů ve 22. minutě. Kouč Trapattoni stáhl Keogha a nasadil útočníka Folana. Ten se tak postavil po bok Doyla s Keanem a Irové začali hrát na tři útočníky. Přestože měla irská reprezentace převahu v držení míče, první ohrožení Buffonovy branky přišlo až ve 24. minutě, Keanova střela ale brankáře Juventusu nevylekala.

Po více než půlhodině hry měli Italové obrovskou šanci na zvýšení náskoku, ale na Grossův centr na zadní tyči nedosáhl Pepe. Pět minut před koncem úvodního poločasu si ojedinělou šanci hostů vypracoval Hunt, jenž byl do těch chvil nejlepším hráčem svého výběru. Jeho dělovou levačku ale skvěle vytěsnil Buffon.

Do druhého poločasu vyběhla Squadra Azzurra s jednou změnou, a to celkem překvapivou. Trenér Lippi stáhl Pirla a místo něj nasadil pracovitého dělníka Palomba. Hra byla vyrovnaná a po pár minutách přišla na řadu další střídání. Trapattoni vyměnil Andrewse za Gibsona a Lippi Pepeho za Dossenu. Oba celky v úvodu druhého dějství pracovaly na plné obrátky, ale lehce navrch, především v držení míče, měli Irové. V 55. minutě se hosté dožadovali odpískání pokutového kopu poté, co se Buffonovi ve skluzu nepodařilo trefit míč, když chtěl zneškodnit rozběhnutého Hunta. Německý sudí však volání nevyslyšel.

Hra poté lehce ubrala na tempu. Irové se ale rozhodně nevzdávali a tvrdou prací přes pevnou defenzívu soupeře se snažili vyrovnat. První velká šance nakonec přišla v závěrečné desetiminutovce, kdy však Kilbane v rozhodující chvíli zklamal. Ani poté ale hosté nepolevili a kýžená branka přišla v 87. minutě. Z bezprostřední blízkosti nedal Buffonovi šanci Robbie Keane. V nastaveném čase již žádný tým nic zásadního nevymyslel a utkání nakonec skončilo 1:1.

Autor: Ondřej Holzman / goal.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Velice atraktivni zapas kvalifikace....videl bych to remizove 1:1,2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

bude to dramaticky zapas a myslim ze nesklamu taliani vsak su MS nezabudajte

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 2:0 .............ITALY

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tu červenou bych nedal. Skončilo to nepříjemně ale úmysl jsem v tom neviděl...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele