Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 7
10.09.2008 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Francie - Srbsko 2:1

Francie odčinila porážku z Rakouska a doma si poradila se Srbskem. Zásluhou tref Henryho a Anelky domácí vedli již 2:0, za hosty pak pouze korigoval Ivanovič.

Raymond Domenech podle očekávání udělal v základní sestavě oproti duelu s Rakouskem několik změn, k jedné pak hned na začátku zápasu musel sáhnout také jeho protějšek na srbské lavičce Antič. Hned v první minutě si koleno poranil kapitán Dejan Stankovič a na hřišti ho nahradil Kačar.

Kapitánskou pásku převzal Vidič, jeho spoluhráči pak v následujících minutách pozlobili obránce Clichyho a Abidala. Domácí však měli větší šance. S pokusy Diarry a Benzemy si Stojkovič poradil snadno, proti hlavičce Henryho již musel vytáhnout vynikající zákrok. Důležitou roli v ofenzivě Francie hrál mladíček Gourcuff, po straně pak útok často podporoval Clichy.

V domácí svatyni stál Mandanda a ten se předvedl při velké šanci Panteliče, z dorážky pak mířil nepřesně Vidič. Tečku za prvním poločasem pak udělal Stojkovičův zákrok proti střele Gourcuffa.

Francie byla jasně lepším týmem a zasloužené odměny se dočkala devět minut po změně stran. Govou unikl dvěma protihráčům a poslal míč Henrymu, který si již věděl rady - 1:0.

Vstřelená branka úřadující vicemistry světa uklidnila a o deset minut později to bylo již o dva góly. Tentokráte si asistenci připsal Gourcuff, Anelka po jeho přihrávce vyhrál souboj s Vidičem a střelou z dvaceti metrů překonal Stojkoviče - 2:0.

Další hřebíček do srbské rakve se marně snažil zatlouci Henry. Gourcuff byl o něco blíže, jeho rána se zastavila o břevno. Srbové byli v útoku bezzubí, přesto se jim v 78. minutě podařilo po Jankovičově rohovém kopu snížit. Úspěšným střelcem byl Ivanovič.

Na vyrovnání už ovšem hosté neměli síly, Francie tak dala zapomenout na výkon z Rakouska a připsala si první tři body.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

Francouzi se proti Rakousku moc nepředvedli Ted hrajou sice doma ale proti Srbsku to budou mít hodně těžké Neodvažuju se tipovat

Reagovat
smazaný uživatel

Neúspěch Francie na EURO ve Švýcarsku a v Rakousku jakoby se přenesl i na začátek kvalifikace,kdy v Rakousku po zásluze prohráli. V dalšim souboji se Srbskem budou mít co napravovat,jde o hodně důležitej zápas. Tip: 1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele