Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 7
10.06.2009 20:15 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Faerské ostrovy - Srbsko 0:2

Povinou výhru si v sedmé kvalifikační skupině připsali Srbové, balkánský celek porazil 2:0 fotbalového trpaslíka z Fearských ostrovů, čímž si upevnil vedoucí pozici před Francií. Srbsko dělí od postupu do Afriky už jen krůček.

Srbové se od úvodní minuty do svého soupeře pořádně zakousli, po šesti minutách nebezpečně hlavičkoval Nikola Zigic, vytáhlý útočník nejprve trefil brankovou konstrukci, po druhé si vylámal zuby na domácím brankáři Jakupu Mikkelsenovi. Celou hru nepříjemně komplikoval silný vítr, nicméně muselo se pokračovat. Srbové otevřeli skóre utkání překvapivě až ke konci prvního poločasu, Jovanovic s první střelou neuspěl, s tou druhou už přišla gólová radost. Po prvním poločase vedli hosté 1:0.

Od domácích se toho příliš nečekalo a i druhý poločas měli převahu hostující Srbové, nicméně za zmínku stojí určitě ojedinělý, přesto nebezpečný pokus domácího Suniho Olsena, jeho střela šla těsně mimo. V 62. minutě přidali Srbové druhý, uklidňující gól. Centr Milijase dopravil hlavou do branky obránce Borussie Dortmund Subotic - 2:0 pro Srbsko. Vítězstvím si svěřenci trenéra Radomira Antice upevnili vedoucí pozici a před důležitým zápasem s Francií mají dostatečný náskok.

Autor: Ondřej Linhart / sportinglife.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
berger321

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Oujeeeee

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

neni o cem diskutovat tip 2

Reagovat
smazaný uživatel

0-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele