Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 8
11.10.2008 20:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Bulharsko - Itálie 0:0

Mistři světa z roku 2006 Italové pouze remizovali na půdě Bulharska 0:0, když se jim nepodařilo prosadit proti dobře pracující obraně domácích, v čele s brankářem Ivankovem.

Bulhaři začali střetnutí aktivně a pokoušeli se zkušený italský tým hned v úvodu zaskočit. To se jim ale gólově vyjádřit nepovedlo a do první brankové příležitosti se dostal soupeř. Po faulu Ilieva na Gilardina zahrával De Rossi volný přímý kop, který však zamířil mimo tři tyče. O chvilku později se fotbalisté z Apeninského poloostrova právem dožadovali odpískání pokutového kopu po faulu brankáře Ivankova na Gilardina, ale píšťalka sudího zůstala němá. Také opakovaný záběr odhalil, že šlo o jasný faul a Italové se tak mohli cítit poškozeni.

Svěřenci kouče Marcella Lippiho dorazili do Sofie bez několika klíčových opor, ale na jejich hře to nebylo zprvu vůbec znát. Do první vážnější akce pustila obrana squaddry azzury svého soupeře až ke konci první půle, ale Berbatov v zakončení selhal. Vzápětí to také zkoušel střelou z dálky Martin Petrov, ale Amelia byl i tentokrát připraven. Přesto se hrál v první půli ospalý fotbal a s výjimkou těchto šancí se toho příliš zajímavého neudálo. Oba týmy chtěly do konce poločasu především neinkasovat a to se jim také povedlo.

Hned na úvod se pěknou individuální akcí uvedl obránce Chiellini, ale jeho centr zblokovali domácí beci do bezpečí. Ricardo Montolivo se pokoušel o spolupráci se svým týmovým kolegou z Fiorentiny Gilardinem, ale akce často končily vinou pomalých reakcí druhého jmenovaného. Georgiev poté zahrával nebezpečný přímý kop po faulu Gattusa, ale ani ten brankou neskončil.

V dobrém světle se uvedl náhradník Simone Pepe, který při svém debutu založil pěknou akci, na jejímž konci byl opět Alberto Gilardino, jenže jeho hlavička ani tentokrát přesný cíl nenašla. Ačkoli se úřadující světoví šampioni ještě v samotném závěru pokoušeli strhnout vedení na svou stranu, i přes několik střídání zůstalo skóre neměnné. V tomto zápase, v němž úřadovaly obrany, se tak více ze zisku bodu radovali Bulhaři, pro něž je remíza s Itálií velikým úspěchem.

Autor: Radek Barkman / www.goal.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

italove vyhrajou 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

To bude tezky zapas pro Italii...tipuji vyhra o gol...klasicky v 90.min lol..0:1

Reagovat
smazaný uživatel

tipuju 2:2 !! Berbatov dá gola.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 - Aquilani , De Rossi , Perrotta

Reagovat
Slejdy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele