Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 6
10.06.2009 21:15 CET
6 : 0
(3:0)

Reportáž

Anglie - Andorra 6:0

V jednom ze zápasů šesté kvalifikační skupiny přijel na stadion ve Wembley outsider z Andorry. Očekávalo se jasné vítězství domácí Anglie, což se také bez problémů potvrdilo. Angličané jasně vyhráli 6:0 a utvrdili si první pozici v tabulce šesté kvalifikační skupiny před druhým Chorvatskem.

Už ve třetí minutě přišly dvě obrovské šance Wayna Rooneyho. Nejprve se krásně uvolnil po přihrávce Gerrarda a nepřesně přehazoval gólmana Andorry. U druhé příležitosti hlavičkoval do odkryté brány po odraženém balónu od Walcotta pouze do břevna. O minutu později už se Anglie mohla radovat. A byl u toho znovu agilní Wayne Rooney, který skóroval hlavou po přesném centru Glena Johnsona.

Poté se hra trošku uklidnila a Anglie kontrolovala hru a snažila se hrozit spíše centrovanými balóny ze strany Beckhama. Za zmínku stojí tvrdá střela Gerrarda z 11té minuty, kterou ale gólman Alvarez s problémy zlikvidoval. Další velikou šanci měl znovu Wayne Rooney ve 25. minutě. Po přihrávce Walcotta pálil z otočky v těsné blízkosti jen kousíček vedle branky soupeře.

Ve 29. minutě přišel druhý zásah do sítě Andorry. Theo Walcott obdržel přesnou přihrávku od Glena Johnsona a předložil vynikající přihrávku do pokutového území na úplně volného Lamparda, který neměl problém po zemi zavěsit - 2:0. O deset minut později se radovali domácí potřetí. Po nenápadné akci a opět po centru výborně hrajícího Glena Johnsona se podruhé v utkání trefil nádhernou ranou pod břevno Wayne Rooney a zvýšil na 3:0. Do kabin se tak šlo za jasného stavu pro domácí v poměru 3:0.

Ve druhém poločase už si Anglie spíše pohrávala a držela pohodlný tříbrankový náskok. Dvakrát zahrozila na pokraji 60. minuty. Nejprve po centru Gerrarda zakončoval nepřesně Peter Crouch a o minutu později minul balón před prázdnou bránou v těžké pozici Lescott. O další tři minuty později přišla obrovská příležitost. Lampardovu střelu gólman Alvarez vyrazil pouze před sebe a do odkryté brány pálil Theo Walcott, ale trefil jediného bránícího obránce Andorry.

Další zásah přišel v 73. minutě. Po vynikajícím uvolnění Glena Johnsona a jeho následném centru se nikým nehlídaný Jermaine Defoe hlavou prosadil a zvýšil na 4:0 pro domácí. O další dvě minuty později Anglie přidala další trefu. Po střele Davida Beckhama vypadl gólmanovi Andorry balón z ruky a střídající Jermaine Defoe neměl problém podruhé zavěsit - 5:0. Ze zápasu se stalo představení domácích a v 80. minutě už to bylo 6:0. Po vynikající akci Johnsona s Defoem zakončoval druhý jmenovaný a k odraženému balónu se dostal Crouch, který neměl problém zavěsit.

Před koncem zápasu měl ještě dvě nevýrazné šance Jermaine Defoe, ale nic významného už se neudálo. Anglie tak potvrdila roli favorita a zajistila si bezproblémové tři body.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (8)

Přidat komentář
berger321

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

8:0

Reagovat
smazaný uživatel

no tak paanoveee lol.....:-)ja myslim ze 5:0 v polocase....

Reagovat
smazaný uživatel

5-0

Reagovat
smazaný uživatel

9:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele