Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2006

mezikontinentální baráže - AFC / CONCACAF - odveta
16.11.2005 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Bahrajn

Trinidad a Tobago

Rozhodčí: Oscar Ruiz (COL) - Eduardo Botero (COL), Fernando Tamayo (ECU)
Diváci: 35.000

Reportáž

Bahrajn - Trinidad a Tobago 0:1

Ze souboje o to, kdo bude dalším nováčkem a zároveň zemí s nejmenším počtem obyvatel na mistrovství světa v Německu, vyšel vítězně Trinidad a Tobago. Doma sice s Bahrajnem jen remizovali 1:1 a v odvetě na ně čekaly nepříliš dobré podmínky a hlavně nepřátelské publikum, ale nakonec se po vítězství 1:0 mohli radovat z historického postupu.

Bahrajn se od začátku spoléhal na jediné - na bránění a remízu 0:0, která by znamenala postup. V první půli byl k vidění hlavně tuhý boj a žádný dobrý fotbal, více šancí měli hosté, jedinou vážnější však domácí. Sayed Adnan vyslal ránu z velké dálky a gólman Kelvin Jack s ní měl překvapivě co dělat.

Po přestávce se hra změnila, a to díky tomu, že se hosté po čtyřech minutách ujali vedení. Dwight Yorke, bývalý útočník Manchesteru City, který v národním týmu plní roli krajního záložníka, poslal centr z rohu a obránce Dennis Lawrence, hrající čtvrtou anglickou ligu za Wrexham, se trefil hlavou. Od té chvíle museli domácí útočit, což hostům vyhovovalo. Stačilo jim bránit a spoléhat se na brejky. Jeden takový přišel deset minut před koncem, Silvio Spann však zakončil střelou do břevna.

Závěr zápasu neměl s fotbalem moc společného. Kolumbijský rozhodčí Acosta neuznal domácím vyrovnávající gól kvůli faulu, navíc v nastaveném čase vyloučil Aliho Hasana. To neunesli fanoušci a zasypali hřiště utrhanými sedačkami, hráči obou týmů museli do kabin odejít za asistence vojáků...

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele