základní skupiny - skupina E, 1. kolo
17.06.2018 14:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Srbsko vykročilo vítězně, Kostariku trestňákem sestřelil Kolarov

Důležitý zápas v možném boji o postup zvládlo lépe Srbsko, které díky přesnému zásahu Aleksandara Kolarova porazilo Kostariku o jeden gól. Nutno podotknout, že konečný výsledek byl pro Srby asi zasloužený. Středoamerický celek především v ofenzívě značně zaostával a bude muset v dalších zápasech zabrat, jestli chce pomýšlet na osmifinále.

Oba týmy se střetly vůbec poprvé v historii a první půle v podstatě jasně naplnila očekávání o vyrovnané bitvě. Kostarika i Srbsko se do střeleckých příležitostí propracovávaly, nicméně koncovka nebyla na obou stranách úplně ideální. A tak bezbrankové skóre nakonec bylo po prvním dějství ve finále logickým vyústěním celé situace na hřišti.

Do jakési první pološance se dostal po dvou minutách hry jediný typický hrot v srbské sestavě Mitrovič, každopádně jeho hlavička nebyla úspěšná a balón skončil pouze mimo. To Kostaričané za malou chvilku odpověděli určitě nebezpečnější možností. Ureňa se ovšem nakonec objevil ve složitém střeleckém úhlu, a tak ho brankář Stojkovič vychytal.

V ještě lepší pozici se pak na zadní tyčce zjevil González, avšak z hranice brankového území svůj pokus nestlačil pod břevno a jeho hlavička zamířila pouze nad bránu. Ve 27. minutě poprvé výrazněji zahrozil taktéž evropský celek. Milinkovič-Savič si za obranou zpracoval pas, ovšem pak pálil opravdu hodně slabě, takže gólman Navas poměrně pohotově a bez větších problémů zasáhl.

Změnit průběžný nerozhodný výsledek mohl ještě do poločasu Calvo, jenž si z levé strany sběhl blíže za pokutové území a odtud pravačkou tlačil míč na bližší tyčku, jenže jeho zakončení nepatřilo k nejpřesnějším, a tak Stojkovič mezi třemi tyčemi zasahovat nemusel.

Vstup do druhého dějství pak daleko lépe vyšel Srbsku. V určitě největší šanci do té doby se objevil Mitrovič, který poměrně snadno pronikl v 50. minutě mezi obránci a ocitl se sám před Navasem, v tutovce však selhal a kostarický gólman velice dobře zasáhl. O pár minut později již Srbové zaznamenali jedinou branku tohoto střetnutí.

Guzmán fauloval za cenu žluté karty a standardky se ujal Kolarov. Srbský bek poté přímý volný kop zahrál opravdu mistrně. Balón zakroutil přes zeď a poslal ho přesně na bližší tyčku, kam se Navas jen marně natahoval. Kostarika následně nedokázala na tuhle soupeřovu trefu vůbec odpovědět. Srbsko velmi dobře bránilo a celkem snadno si hlídalo nejtěsnější možný náskok.

Navíc se snažilo ještě svůj náskok navýšit, třeba po Tadičově přihrávce mohl skórovat střídající Kostič, jenže míč nakonec vůbec nezasáhl a z celé akce nebylo vůbec nic. Taktéž Milinkovič-Savič se v 75. minutě dostal k zakončení, zamířil ovšem pouze nad bránu, a o pár chvil později se snažil zacílit i Matič, nicméně také jeho pokus byl zablokovaný.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (499)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele