základní skupiny - skupina D, 2. kolo
16.06.2006 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

PREVIEW: MEXIKO - ANGOLA

V prvních zápasech skupiny D zvítězili favorité, dokáží na to ve druhém kole navázat a zajistit si postup? Jako první se o to pokusí Mexiko, dnes od 21 hodin se mu postaví Angola. Ta proti Portugalsku nehrála špatně a určitě i tentokrát bude chtít favorita potrápit.

Výhrou 3:1 nad Íránem se Mexičané dostali do čela skupiny a podle očekávání vykročili vstříc postupu. Naopak Angola nestačila na Portugalsko, byť prohrála jen o gól, a v případě další porážky může pomalu balit kufry. Zlomí Černé antilopy dosavadní neúspěchy nováčků a budou se jako první radovat z vítězství? Situaci ve skupině by to určitě hodně zamotalo... Mexiko se naopak v případě plného bodového zisku může začít těšit na osmifinále, jistotu postupu bude mít v případě, že Írán zítra neporazí Portugalsko.

V týmu Mexika bude chybět zraněný Jared Borghetti. V utkání s Íránem si natáhl zadní stehenní sval a do bojů ve skupině už pravděpodobně nezasáhne. Rád by jej nahradil Guillermo Franco: "Je škoda, že nemůže hrát. Trenér se ještě nerozhodl, kým jej nahradí, ale já doufám, že to místo získám." Franco v prvním utkání hrál poločas, pak jej nahradil Zinha.

Kouč La Volpe zřejmě udělá ještě jednu změnu, ryze taktickou - v záloze místo Gerarda Torrada, nevýrazného proti Íránu, postaví Luise Pereze. A aby těch změn nebylo málo, ještě jedna La Volpeho čeká. Tentokrát ryze osobní. V utkání s Íránem jej kamery často přistihly s cigaretou, což se zástupcům FIFA vůbec nelíbí a hrozí sankcemi. "Písemně Mexičany upozorníme na zákaz kouření. Hráči i trenéři by měli jít příkladem," stojí ve vyjádření ředitele FIFA pro komunikaci Markuse Sieglera.

Nejvíce fanoušci očekávají od Omara Brava, autora dvou gólů do sítě prvního soupeře Mexika. Ten věří v další úspěch: "Je důležité vyhrát první zápas na turnaji, takže nám utkání s Íránem dodalo sebevědomí. Snad si dobrou formu přineseme i do utkání s Angolou, pokud zvítězíme, můžeme začít myslet na další kolo."

Afrika má na šampionátu pět účastníků, ani jeden však ve svém prvním utkání nezvítězil. Angola by to ráda změnila, trenér Luis Goncalves však ví, že to bude těžké. "Zlepšujeme se, ale musíme být realisté. Mezi námi a evropskými nebo jihoamerickými týmy je velký rozdíl, ale to je úkolem celé Afriky, snažit se situaci zlepšit. Ta však má jiné priority, než fotbal," smutní Goncalves. "Víme, že Mexiko je favoritem, ale pokusíme se mu to co nejvíce znepříjemnit. Pro nás by byl i bod dobrý, zůstali bychom tak ve hře o postup." Proti Mexiku by Angola měla nastoupit beze změn.

Do příprav na zápas Angolané zařadili netradiční prvek - pohovory s psychologem. Ten je součástí realizačního týmu a pomáhá hráčům se lépe vypořádat s tlaky, které účast na šampionátu přináší. "Učí se, jak zlepšit svou mentální sílu a sebedůvěru," prohlásil mluvčí výpravy Arlindo Macedo. "Psycholog jim vysvětluje, jak pracuje mozek a nervová soustava, aby se v zápasech dokázali lépe ovládat. Hráči se ze setkání s ním praví s úsměvem, takže jim to zřejmě pomáhá," dodal.

Do historicky prvního vzájemného zápasu Mexiko a Angola vyběhnou ve 21 hodin na stadiónu v Hannoveru. Hlavním rozhodčím bude Shamsul Maidin ze Singapuru.

Předpokládané sestavy:

Mexiko: Oswaldo Sanchez - Mario Mendez, Rafael Marquez, Ricardo Osorio, Carlos Salcido, Gonzalo Pineda - Luis Perez, Antonio Naelson "Zinha", Pavel Pardo - Guillermo Franco - Omar Bravo.

Angola: Joao Ricardo - Loco, Jamba, Kali, Delgado - Ze Kalanga, Andre Macanga, Figueiredo, Mateus, Mendonca - Akwa.

Autor: Petr Starý

Vzájemné zápasy

Nebyly nalezeny žádné zápasy.

Nebyly nalezeny žádné zápasy.

Mexiko - poslední zápasy

11.06.2006
Mexiko
3:1
Írán
Mistrovství světa
Sk D
01.06.2006
Nizozemsko
2:1
Mexiko
Přátelské zápasy
 
27.05.2006
Francie
1:0
Mexiko
Přátelské zápasy
 
12.05.2006
Mexiko
2:1
DR Kongo
Přátelské zápasy
 
05.05.2006
Venezuela
0:1
Mexiko
Přátelské zápasy
 
29.03.2006
Mexiko
2:1
Paraguay
Přátelské zápasy
 
11.06.2006
Mexiko
3:1
Írán
Sk D
17.06.2002
Mexiko
0:2
USA
Pl. OF
13.06.2002
Mexiko
1:1
Itálie
Sk G
09.06.2002
Mexiko
2:1
Ekvádor
Sk G
03.06.2002
Chorvatsko
0:1
Mexiko
Sk G
29.06.1998
Německo
2:1
Mexiko
Pl. OF

Angola - poslední zápasy

11.06.2006
Angola
0:1
Portugalsko
Mistrovství světa
Sk D
02.06.2006
Angola
2:3
Turecko
Přátelské zápasy
 
30.05.2006
Argentina
2:0
Angola
Přátelské zápasy
 
30.04.2006
Lesotho
1:3
Angola
Přátelské zápasy
 
29.04.2006
Angola
5:1
Mauritius
Přátelské zápasy
 
01.03.2006
Korejská rep.
1:0
Angola
Přátelské zápasy
 
11.06.2006
Angola
0:1
Portugalsko
Sk D

Mistrovství světa - tabulka před zápasem

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Mexiko
1
1
0
0
3 : 1
3
2
Portugalsko
1
1
0
0
1 : 0
3
3
Angola
1
0
0
1
0 : 1
0
4
Írán
1
0
0
1
1 : 3
0

Komentáře (17)

Přidat komentář
antimadrista

Mexico Mexiko RA RA RA !

Reagovat
HOST*

Mexico chce postoupit z 1 mista takze zapas se slaboučkou Angolou bude prone hračka typuji 2:0

Reagovat
HOST*vazquez

Angola hrala druhý polčas proti Portugalcom dobrý futbal, takže poznámka autora nado mnou, že " slabučká Angola " svedčí o tom, že to buď nevidel alebo Angolu podceňuje. Pre mňa má Angola dnes veľmi slušné šance.

Reagovat
HOST*RafaelMarquéz

Tak mam znovu pocit, že Rafa zařízne celou Angolu. Škoda, že já nemam šanci zaříznout Kyslíka a Guevaru.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, dělej, řezej Jestli si to nepochopil,tak to byla prdel,stejně to nikam nevedlo!!!A už bys mě řezal stejně jakjo kyslíka,kterej se do tebe naváží?Požaduju omluvu

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybyss byl alespoň trošku chytrý, tak nereaguješ hned po pěti minutách, čímž jen potvrzuješ, že jsi to ty sám...

Lepší by teda bylo, abys to nechal tak a netrapasil tady s tímto hdoně trapným pokusem, budiž no, ale aspoň to zkus dělat tak ,ať to není hned každému okamžitě jasné...

Reagovat
HOST*RafaelMarquéz

Á, Kyslíku, koukam, že krysy vylejzají z děr. Zase se ti něco nelíbí? Pětiminutovej interval je asi synonimum pro schizofrenii, co doktore Freude? Už mě nebaví poslouchat připomínky, že nejsem jeden, ale jsem dva.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejseš dva, jsi jeden a píše pod dvěma nicky, což je ukázka největší srabárny a když se to provalí, tak taky největšího trapasu. Je toho tolik jako důkaz, že to nejde nijak zakecat.

Reagovat
HOST*RafaelMarquéz

Dobře, no. Je vidět že nejsi naivní. Pro mě to byla stejná prdel jako pro tebe Stejně mě tahle stránka už nebaví a trávim na ní moc času - takže zas půjdu o dům dál. I když bych si moh změnit nick, nebo dva nicky Končim. Adios mis amigos. Barcu budu mít navždy v srdci, ale už to holt nebudu prezentovat na eurofotbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale mě se tak snadno nezbavíte

Reagovat
HOST*RafaelMarquéz

No tak Che, nech toho. - ne to byl samozřejmě vtip na konec. to bych si neodpustil.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to zas nemusíš, stačí si určit jeden nick a pod ním psát vše. Popřípadě psát pod dvěma ale nechovat se jako že jste dva lidé.

Reagovat
HOST*luca

nevíte jak se jmenuje mexický brankář??,

Reagovat
Shevchenko

Sanchéz

Reagovat
HOST*Oscar Tramor

Tak podle toho článku jedím hráčem zápasu byl Marquéz. A to je jenom dobře, zatim všichni hráči Barcelony na MS hrajou v super formě, překvapivě zatim trochu zaistává

Ronaldinho - ale podle mě to byla vyjímka a Ronnie bude jedním (jestli ne úplně) z nejlepších. Akorát včera si u mě udělal kaňku Bommel za ty likvidační zákroky...

Já to utkání Mexika neviděl, ale slyšel jsem, že to byla nuda k uhlodání, takže toho ani nelituju. Škoda, že si Mexikánci tak zbytečně zkomplikovali postup.

Reagovat
HOST*Andy

trapnej fotbal to byl, remíza tomu slušela. Mexiko bylo marné a Angola nemá takovou kvalitu aby někoho přehrála.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě že jsem fandil Angole! :)))

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele