Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina B, 3. kolo
07.06.2019 20:45 CET
5 : 0
(2:0)
Stadión:
Arena Lviv, Lvov

Reportáž

Ukrajina nadělila Srbům pět branek a nadále vede skupinu

Hodně nepovedený vstup do kvalifikace o ME prožívají Srbové. Po remíze v Portugalsku ztratili i ve druhém duelu proti konkurentům v boji o postup, s Ukrajinou dokonce prohráli 0:5. Dvakrát se prosadili Cygankov a Konopljanka, jednu trefu přidal Jaremčuk.

Přitom v úvodu měli více příležitostí hráči z Balkánu. Nejprve Prijović ze solidní pozice ve vápně napálil boční síť, o chvíli později mu na poslední chvíli ukopl míč Jaremčuk. Poté se konečně ozvali Ukrajinci. Konopljankovu dalekonosnou ránu ještě Dmitrović zneškodnil, na střelu Viktora Cygankova po Karavajevově centru už ale byl krátký.

A Cygankov brzy udeřil podruhé. Ve středu hřiště přebral míč od Jaremčuka, navedl si jej na střed na svou levou nohu a využil špatného Dmitrovićova postavení. Ten se po jeho technické střele natahoval marně.

Sotva začal druhý poločas, odskočili muži ve žlutém již na třígólový rozdíl. Jevhen Konopljanka dostal přihrávku na levou stranu, načež si počínal jako legendární Arjen Robben. Navedl si míč na střed a svou silnější pravou nohou uklidil míč podél gólmana na zadní tyč.

Po necelé hodině hry se domácí obecenstvo radovalo počtvrté. U pravé postranní čáry se otevřel prostor, do něhož si naběhl Karavajev. Podíval se na své spoluhráče ve vápně a chytře poslal přízemní pas pod sebe, kde číhal Roman Jaremčuk a přinutil Dmitroviće znovu kapitulovat.

To ještě nebylo všechno! Běžela pětasedmdesátá minuta, když se Ukrajinci vyřítili do rychlého protiútoku. Na jeho konci byl Jevhen Konopljanka, který podruhé v zápase rozvlnil síť a dal zápasu konečný výsledek. Spolu se svými spoluhráči tak aktuálně opanuje tabulku skupiny B, Srbové se krčí na jejím opačném konci.

Autor: Martin Vejdělek / highlightsfootball.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele