Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina B, 4. kolo
10.06.2019 20:45 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Arena Lviv, Lvov

Reportáž

Ukrajina díky Jaremčukovi porazila Lucembursko

Ukrajina sice byla před zápasem velkým favoritem, ale utkání s Lucemburskem jí dalo až nečekaně zabrat. Nakonec jí k výhře nad nevýrazným soupeřem stačila jediná branka, o kterou se už v šesté minutě postaral Roman Jaremčuk.

Kdo čekal přehlídku ukrajinské ofenzivy, ten musel být zklamán. V utahaném tempu odehrávající se zápas nakonec rozhodl jediný gól z šesté minuty. Kromě toho Ukrajina zas tak moc nepředvedla a v případě Lucemburska se o nějakém ofenzivním manévru nedalo mluvit už vůbec.

Prvním zajímavějším momentem byl průnik Jevhena Konopljanky, který se prohnal do zakončení poté, co mu míč nabídl hostující Da Mota. Zkušený univerzál naštěstí pro hosty dokázal svou chybu napravit a následnou ránu Konopljanky tečoval mimo. Z následného rohu ale Ukrajina udeřila. Po rozehrávce na krátko se míč dostal k Malinovskému a ten ho fantasticky odcentroval na Romana Jaremčuka, který se přesnou hlavičkou prosadil - 1:0 pro domácí.

O tři minuty později málem Ukrajinci navýšili své vedení, když se po nahrávce Konopljanky zkoušel prosadit Taras Stěpaněnko. Zkušený záložník Šachtaru ale trefil jen břevno! Zachytal si i brankář Pjatov. Barreiro totiž dostal od Oliviera Thilla přihrávku na hranici pokutového území, odkud z prvního doteku vypálil a mířil hodně nebezpečně. Rukavice brankáře Morise zase pocítily tvrdou ránu Malinovského.

V prvním poločase se branky alespoň na chvíli dočkalo i Lucembursko. Olivier Thill rozehrál standardní situaci na svého bratra Vincenta, po jehož centru předvedl gólovou hlavičku Martins Pereira. Protože ale zakončoval z ofsajdu, sudí Kralovic nemohl gól uznat. Start do druhé půle obstaral Viktor Cyhankov, který umotal na straně hlavu obráncům a vyzkoušel pozornost zkušeného brankáře Anthonyho Morise.

Po hodině hry se málem dostal na listinu střelců Vincent Thill, který zahrával standardní situaci. Překopl sice ukrajinskou zeď, ale na brankáře Pjatova a jeho rychlé reflexy si nepřišel. Po spolupráci s Konopljankou se dostal do dalšího zakončení záložník Stěpaněnko, který však mířil nad. Poslední větší vzrušení pak znamenala rána Oleksandra Zinčenka, která jen prosvištěla kolem tyče.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Zajda

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele