Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina B, 7. kolo
11.10.2019 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Ukrajina potvrdila roli favorita a zvítězila nad Litvou

Ukrajinští reprezentanti ani v šestém zápase kvalifikace o evropský šampionát neprohráli. Na Metalist stadionu porazili Litvu 2:0 a s pětibodovým náskokem na druhé Portugalsko vedou skupinu B. Domácí od začátku zápasu kontrolovali hru a nedali svému soupeři šanci.

Dvacet devět minut se hráči na hřišti oťukávali, než se do první příležitosti dostala Ukrajina. Moraes výborně narazil Ruslanu Malinovskému, který se s míčem nepáral a prostřelil gólmana Černiauskase.

O dvě minuty později se žlutí málem radovali podruhé. Jarmolenko se pěkně uvolnil a zkoušel to obstřelem na zadní tyč. Trefil břevno.

Na konci prvního poločasu Jarmolenko znovu zkoušel pálit, ale tentokrát mohl litevský brankář zůstat naprosto klidný.

V 58. minutě Ukrajina navýšila vedení a byl u toho znovu záložník Atalanty Ruslan Malinovsky. Ten si postavil míč na hranici vápna k přímému kopu a krásnou ránou na zadní tyč míč poslal do horního růžku. Černiauskas zůstal stát jako přikovaný.

Deset minut před koncem měl domácí výběr další obrovskou šanci. Perfektní přízemní centr do vápna poslal Sobol. Na penaltovém puntíku našel osamoceného Zinčenka, který však placírkou mířil vedle pravé tyče.

Závěr zápasu už si Ukrajina pohlídala a mílovými kroky vykročila vstříc postupu na šampionát. Poslední Litva má pouze jeden bod, na první Ukrajinu jich ztrácí patnáct.

Autor: Petr Procházka

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

3:0

Reagovat
EverlastD

5:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele