Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina H, 2. kolo
25.03.2019 18:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Turecko si hravě poradilo s Moldavskem

Domácí Turci díky dvěma brankám zkušeného útočníka Cenka Tosuna porazili bezbranné Moldavsko o dvě branky. Hosté se na Yeni Eskişehir Stadyumu neprosadili ani jednou, zatímco pro domácí to byla kanonáda.

Ke střele z dálky se po dvaceti minutách odhodlal Toköz, ale rána mu vůbec nesedla a míč tak skončil vedle hostující branky. Poté se ale domácí Turecko konečně prosadilo. Po nepovedené hlavičce moldavského obránce se míč odrazil k Çalhanoğluňovi, který nůžkami našel Hasana Ali Kaldirima a ten se z penaltového puntíku trefil k levé tyči.

To ale samozřejmě nebylo všechno, protože o pouhé dvě minuty později se Turci znovu radovali. Útočník Burak Yılmaz našel ve vápně Cenka Tosuna, který mířil přesně a poslal Turecko do dvoubrankové výhody. Moldavsko bylo naopak velmi pasivní a jeho hra moc akcí nepřinášela. První půle i proto skončila těsně ve prospěch domácího Turecka, protože hostům se nedařilo držet míč na kopačkách.

Po změně stran se do šance dostal zkušený útočník Burak Yilmaz, který byl ve vápně po kontaktu se soupeřem poslán k zemi. Sudí Bojko pískal penaltu, kterou ale brankář Alexej Koşelev vystihl a poslal mimo tři tyče!

Turci však takřka okamžitě udeřili znovu. Centr Türüçe skončil na hlavě Cenka Tosuna, který bez problémů překonal moldavského brankáře! Hosté se přesto nevzdali a jejich akce přinášely nebezpečí pro brankáře Merta Günoka. Hosté ale nebyli v ofenzivní fázi příliš efektivní a domácí Turecko je za to velmi brzy potrestalo.

Na rozdíl čtyř branek zvýšil Kaan Ayhan, který se prosadil k pravé tyči po centru od Denize Türüçe. Další góly už domácí nepřidali. První střelu Yilmaze však zneškodnil brankář Koşelev a další zakončení už bylo velmi nepřesné. V samém závěru ještě pálil mimo zkušený útočník Cenk Tosun, který v obrovské šanci mířil mimo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele