Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina H, 5. kolo
07.09.2019 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Turecko mělo na mále, Andorru skolilo až pozdním gólem

Nečekaně utrápeného vítězství se dočkali reprezentanti Turecka, kteří na domácí půdě v Istanbulu hostili trpaslíka z Andorry. Měla to být jasná záležitost, jenomže zápas se nakonec proměnil v hon za alespoň jednou brankou. Turci odvrátili senzaci minutu před koncem, kdy vstřelil vítězný gól Ozan Tufan.

Turecko si tak splnilo povinné vítězství, ale zapotilo se víc, než kdy jindy. Reprezentanti půlměsíce byli sice po celý zápas lepším týmem, ale překonat brankáře Gómese se jim dlouho nedařilo. Přitom prakticky od začátku byla branka Andorry v obležení a Turci se pozvolna dostávali do velkých příležitostí.

Ve 24. minutě zakončoval po centru Yalcina z levé strany z první Bek Celik a Gómes si mohl zhluboka oddechnout, že balón minul branku. O pár minut později nebezpečně napřáhl z hranice šestnáctky Hakan Çalhanoğlu a Gómes schoval balón v náruči. Tlak Turků se čím dál víc stupňoval a ve 39. minutě pomohla Andoře branková konstrukce. Tosun po Celikově centru orazítkoval tyč! Navzdory velké dominanci domácích skončil první poločas překvapivým výsledkem 0:0 a to ještě Turci nevěděli, jaká fuška je čeká po změně stran.

Na obrazu hry se nic nezměnilo ani ve druhém poločase. Hned z kraje půle šel na hřiště nový muž Kenan Karaman, ale ani jeho účast na hřišti nepomohla. Turci obléhali branku Gómese a hledali skulinku uvnitř totální andorské defenzívy. Nervozita začala na straně Turků pomalu ale jistě stoupat. Čtvrthodinu před koncem stále platil nerozhodný výsledek 0:0. Obrovskou senzaci nakonec odvrátil minutu před koncem umístěnou hlavičkou po Yaziciho centru Ozan Tufan a celý stadion zbarvený do červené barvy si mohl výrazně oddechnout. Turecko porazilo Andorru 1:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
martin1

Škoda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele