Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina H, 7. kolo
11.10.2019 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Turecko vyválčilo na domácí půdě tři body proti Albánii

Dlouho to vypadalo na velký zmar favorizovaného Turecka, které až do devadesáté minuty hrálo s Albánií bez branek. V závěru zápasu svůj tým zachránil křídelník Cenk Tosun.

Zápas začal hodně zostra a už ve dvanácté minutě rumunský sudí Haţegan tahal třetí žlutou kartu. Za hosty se provinili Dermaku a Dare, za domácí Demiral.

Turecko mělo územní převahu, kontrolovalo hru, ale samo se do žádné vážnější šance nemohlo dostat. Fotbalisté podporovaní bouřlivým publikem často ve vápně hledali Cenka Tosuna, kterého však albánská obrana výborně strážila.

V šestatřicáté minutě Menušaj našel z přímého kopu v pokutovém území Menaje, ale jeho hlavička postrádala přesnost i razanci, takže se stala snadným úlovkem pro tureckého gólmana Günoka.

V poslední minutě nastavení první půle se do šance dostali také hosté. Z přímého kopu ze třiceti metrů to přímou střelou zkoušel Rey Manaj. Jeho pokus navíc tečovala zeď, takže se v Günok musel hodně rychle ohánět, aby byl u balonu včas.

V 69. minutě zkoušel Strakoše technickým pokusem obstřelit Çalhanoğlu, ale těsně minul levou tyčku.

Už to vypadalo, že budou domácí fanoušci odcházet zklamaní, když nastala devadesátá minuta. U pravé lajny stojící Kahveci z prvního doteku posunul míč vysokým obloukem před vápno, kde byl Ismajli sám na dva útočníky. Strakoša se s ním ve velké vřavě nedomluvil a balon díky tomu skončil u Tosuna, který hlavou zakončil do prázdné brány.

Po rozhodujícím gólu zachvátil istanbulský stadion výbuch radosti, Turecko se o skóre udrželo v čele skupiny H před druhou Francií. Albánie naopak přišla i o poslední naději na postup.

Autor: Petr Procházka

Komentáře (5)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat
EverlastD

1:1 najmenej sympaticke muzstva v kvalifikacii

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nejméně symptatiká mužstva?

Podle mě nejméně symptatická jsou helvéti se svýma balkáncami a afričany a Angláni.

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele