Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina D, 9. kolo
15.11.2019 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Švýcaři jsou jednou nohou na Euru, stačí jim porazit Gibraltar

Švýcarsko se dlouho nemohlo proti organizované obraně Gruzie prosadit, ale nakonec to čtvrthodinu před koncem zvládlo a v pondělí na Gibraltaru může svůj postup na EURO dokonat. Gruzie i přes nejtěsnější porážku živí naději na postup z play-off.

Domácí byli od začátku výrazně aktivnější než soupeř, ovšem naráželi na dobře organizovanou obranu. Gruzie vyrukovala v St. Gallenu s defenzivní taktikou, což se ale úplně nevylučovalo s její nebezpečností. I když Loria musel během úvodních deseti minut dvakrát zasáhnout, první tutovku měli překvapivě Gruzínci a Giorgi Kvilitaja už na zemi jen tak šťouchl do balónu a orazítkoval tyč. To bylo pro Švýcarsko velké varování. Pak se hra zase přesunula před Loriu a neujala se střela Xhaky, ani Ajetiho dorážka. Více reprezentace helvétského kříže nepředvedla a první poločas skončil nudným výsledkem 0:0.

Švýcarsko nemohlo být s výkonem spokojeno, na druhou stranu si dobře uvědomovalo, že i získaný bod má v postupových propočtech velkou cenu a nechtělo riskovat případný gól. Přesně podle toho pak druhý poločas vypadal a prakticky až do osudné 77. minuty nic zajímavého nenabídl.

Čtvrthodinu před koncem poslal do vápna načechraný centr Denis Zakaria a Cédric Itten umístěnou hlavičkou rozjásal domácí publikum. Švýcarsko pak získalo jistotu, bylo drzejší a zbytek zápasu hodlalo dohrát na polovině soupeře. To se podařilo a Švýcaři získali důležité tři body. Jistotu postupu na šampionát sice ještě nemají, ale musel by se stát fotbalový zázrak, aby se tak nestalo v pondělí na půdě Gibraltaru.

Autor: Ondřej Linhart / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
veikko

3:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele