Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina D, 6. kolo
08.09.2019 18:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Švýcaři si hladce poradili s Gibraltarem a drží naději na postup

Švýcarsko potvrdilo úlohu jasného favorita proti trpaslíkovi z Gibraltaru a zdolalo ho v poměru 4:0. Domácí výběr rozhodl o svém úspěchu již v prvním poločase, kde skóroval hned třikrát, ve druhém dějství přeci jen lehce polevil. Ve skupině D je tak stále neporažen a s osmi body se posunul na třetí místo tabulky o tři body za vedoucí Irsko. Hosté naopak ještě nebodovali ani nevstřelili jediný gól a jsou beznadějně poslední se skóre 0:16.

Svěřenci trenéra Vladimira Petkoviče měli podle očekávání navrch od samého začátku, nicméně dlouho nemohli najít recept na houževnatou defenzívu protivníka. V úvodní půlhodině to zkoušeli především z větší vzdálenosti a žádnou vyloženou možnost si nevypracovali. Teprve až ve 37. minutě se poprvé prosadili, potřetí ve švýcarském reprezentačním dresu se trefil dvaadvacetiletý záložník německého Gladbachu Denis Zakaria.

Po výborně zahraném rohovém kopu z pravé strany od Xhaky si do brankového území protivníka naběhl právě Zakaria, předskočil střídajícího brankáře Goldwina a hlavou ze čtyř metrů snadno rozvlnil síť. Neuběhlo ani šest minut a Švýcaři se radovali z dvoubrankového náskoku. Tentokráte si po parádním centru z levého křídla od Schära seběhl před hranici brankového území Admir Mehmedi a taktéž hlavou překonal pozdě vybíhajícího Goldwina.

Ani to však nebylo z pohledu domácích v prvním poločase všechno. Po dalším rohu a zákroku hostujícího strážce se opřel do balónu z dobrých pětadvaceti metrů Ricardo Rodríguez a jeho razantní přízemní projektil zapadl přesně do pravého spodního růžku, Goldwin se natahoval marně. Po změně stran tlak favorita přeci jen opadl a byl k vidění vyrovnanější průběh, Gibraltar se však vůbec k ničemu nedostal.

Krátce po hodině hry mohl skórovat nově příchozí Mario Gavranović, ale po pasu z pravé strany nasměroval balón vysoko nad horní tyčku. Devětadvacetiletý útočník chorvatského Dinama Záhřeb se dočkal tři minuty před koncem vypršení základní hrací doby. Nejprve pálil z hodně ostrého úhlu Mehmedi a Goldwin jeho bombu vyrážel do strany, kde číhal právě Gavranović a střelou pod břevno pečetil výhru svého výběru.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele