Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina B, 10. kolo
17.11.2019 15:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Srbové přišli v nastavení o výhru, cesta na Euro vede už jen přes baráž

Srbsko doma Ukrajinu neporazilo a jen se tím potvrdil očekávaný scénář, tedy že vedle Ukrajiny postoupilo na evropský šampionát Portugalsko. Srbové mají ještě díky výhře ve skupině Ligy národů šanci na baráž. Zápas na stadionu Rajka Mitiće byl po všech stránkách vyrovnaný, přesto měli blíže ke třem bodům domácí, kteří přišli o výhru až ve třetí minutě nastaveného času.

K vidění byly čtyři branky a celkem svižný ofenzivní fotbal. Už v 8. minutě zahrál ve vápně rukou Matvijenko a sudí Madden se rozhodl odpískat pokutový kop. Dušan Tadić nezaváhal a Srbové vedli 1:0. Ukrajina následně přidala plyn a výsledkem byla tutová šance Jarmolenka, který před poloprázdnou brankou orazítkoval tyčku! Snaha se Ukrajincům přeci jen vyplatila a po půlhodině hry bylo vyrovnáno. Cyhankov po pěkné akci lehce odcentroval na hlavu Romana Jaremčuka a ten z malého vápna vyrovnal.

Roman Jaremčuk mohl být hvězdou prvního poločasu, kdyby těsně před odchodem nevytáhl jeho střelu na rohový kop fantastickým zákrokem brankář Rajković. Jaremčuk přitom mířil velmi dobře, zákrok gólmana byl famózní.

Srbové se ještě jednou v zápase dostali do vedení v 56. minutě, kdy Tadić šikovně odcentroval k Aleksandaru Mitrovićovi a ten se zblízka před Pjatovem nemýlil. Ukrajinci si v Bělehradu nehodlali připsat první porážku, jenomže vyrovnávací gól ne a ne přijít. Tři minuty před koncem Šepeljev zblízka přestřelil a už se zdálo, že Srbové skutečně zvítězí. Nestalo se tak. Ve třetí minutě nastavení ukončil obrovský závar před Rajkovićem milimetrově přesnou střelou Arťom Besjedin. Nebyla to prudká rána, ovšem šla přesně k tyči a Rajković na ní nedosáhl. Srbsko tedy remizovalo s Ukrajinou 2:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele